Οσο περνάνε τα χρόνια, το να ορίσεις τη σχέση είναι κάτι που όλο και δυσκολεύει. Και δυσκολεύει. Και δυσκολεύει. Μπορεί να βγαίνεις με κάποιον χωρίς να πολυμιλάτε ή να μιλάτε χωρίς να βγαίνετε ή να κάνετε κάτι χωρίς να βγαίνετε ή να κάνετε κάτι χωρίς να μιλάτε ή άλλες χίλιες δυο περιπτώσεις που συνδέεσαι με κάποιον, χωρίς να συνδέεσαι με τον τυπικό όρο της σχέσης. Πόσο μπέρδεμα τέλος πάντων. Όπως και να έχει, αν σου αρέσει κάποιος και ξέρεις ότι κόβει φλέβα για σένα και δε λέει να κάνει το πρώτο βήμα, ορίστε 6 περιπτώσεις που μπορείς να το κάνεις εσύ:

1. Έχετε περάσει από τη φάση που το παίζατε κουλ. Ποια είναι αυτή η φάση; Ξέρεις ότι σου αρέσει, ξέρει ότι του αρέσεις, έχετε καταλάβει ότι είναι αμοιβαίο όλο αυτό, κάνετε όμως ότι δεν τρέχει τίποτα, αργείς να του απαντήσεις στα μηνύματα που σου στέλνει, περιμένει να του στείλεις εσύ πρώτη, δε δείχνεις τον ενθουσιασμό σου, είναι κι αυτός συγκρατημένος. Από τη στιγμή που όλα αυτά περνάνε, θαρρώ πως ήρθε πλέον ο καιρός να περάσετε κι εσείς στην επόμενη φάση.

2. Βγαίνετε ήδη ραντεβού. Κάτι τέτοιο δείχνει ότι το πάτε σοβαρά, μιας και περνάτε αρκετό ποιοτικό χρόνο μαζί. Σινεμά, θέατρο, καμια συναυλία τις Παρασκευές, βόλτες τα πρωινά της Κυριακής. Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά "βγαίνετε" κανονικά και με το νόμο. Και μήπως έχετε μπει σε φάση σχέσης χωρίς να το ξέρετε; Λέω εγώ τώρα.

3. Μιλάτε κάθε μέρα. Κάθε μέρα όμως. Αν τυχαίνει να τον βλέπεις καθημερινά, λογικό να μιλάτε. Το περιβάλλον της δουλειάς/σχολής/σχολείου πάντα σου δίνει άφθονο περιεχόμενο για συζητήσεις. Από την άλλη, αν δεν τον βλέπεις κάθε μερά αλλά μιλάτε με μηνύματα από το πρωί έως το βράδυ, τι σε πειράζει να του κάνεις μια κουβέντα τύπου "σε θέλω, με θέλεις, τι παίζει μ' εμάς;".

4. Όταν σε ρωτάνε αν έχεις σχέση, μπορεί να λες όχι προς το παρόν, αλλά σκέφτεσαι αυτόν και από μεσα σου φωνάζεις ΝΑΙ. Ξέρεις, πολλές φορές δε χρειάζεται να του δώσεις τον αντίστοιχο τίτλο για να τον νιώσεις κοντά σου ή να αρχίσεις να τον έχεις στο μυαλό σου σαν αγόρι σου.

Αποτέλεσμα εικόνας για couple gif

5. Δε μιλάει/βγαίνει με καμία άλλη. Αυτό που έχετε είναι σε απόλυτη αποκλειστικότητα, ακόμη κι αν δεν έχει τύχει να συζητήσετε αν βγαίνετε ή μιλάτε με άλλους. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να μην κάνεις το πρώτο βήμα; Αφού το καταλαβαίνεις ότι δεν τον ενδιαφέρει καμία άλλη, ακόμη κι αν δεν στο έχει πει.

6. Κάνεις ήδη παρέα με τους φίλους του κι εκείνος με τους δικούς σου. Είτε γνωρίζατε από πριν ο ένας τους φίλους του άλλου, είτε τους μάθατε στην πορεία, να ξέρεις ότι αν ταιριάζουν ΚΑΙ οι παρέες σας, ήρθε σίγουρα η ώρα να κάνεις αυτή την κουβέντα που λέγαμε πριν (στο Νο3).

xx