Αγαπητό Y-olo, ονομάζομαι Πηνελόπη και είμαι 18 χρονών. Σας γράφω,  γιατί έχω ένα πρόβλημα, το οποίο πιστεύω τα περισσότερα μοναχοπαίδια το έχουν..Και φυσικά αναφέρομαι στην υπερπροστατευτική μητέρα! Η δική μου είναι άνθρωπος που της αρέσει να ελέγχει τους άλλους και ειδικά έμενα. Πιστεύω ότι δεν μου έχει εμπιστοσύνη και δεν είναι ότι της έχω δώσει το δικαίωμα να μην μου έχει. (Σας διευκρινίζω ότι είμαι ένας άνθρωπος που δεν επηρεάζεται εύκολα και δύσκολα χειραγωγείται). Πραγματικά, δεν ξέρω τι να υποθέσω... Συνεχώς τσακωνόμαστε για τα δικαιώματα μου, καθώς και για να με αφήνει να βγω με τις φίλες μου, αν και τις γνωρίζει όλες πολύ καλά. Έχω κουραστεί με την όλη κατάσταση.. Το ξέρω ότι τα κάνει όλα αυτά,  επειδή με αγαπά αλλά κάποιες φορές αυτή η αγάπη με πνίγει! Τι μπορώ να κάνω για να κερδίσω την εμπιστοσύνη της και γενικά να της δείξω ότι μεγάλωσα? Ευχαριστώ, εκ των προτέρων :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Γεια σου αγαπητή Y-olo – φίλη, Πηνελόπη! Σίγουρα, το πρόβλημά σου είναι θα μπορούσα να πω: «Υπόθεση μοναχοπαίδι», αλλά πίστεψέ με, πιθανώς να λειτουργούν έτσι και μάνες που έχουν όχι ένα, αλλά δυο και τρία παιδιά. Θέλω να πω -όπως πολύ σωστά και εσύ η ίδια έχεις εντοπίσει- ότι η υπερπροστατευτική συμπεριφορά έχει να κάνει με το χαρακτήρα, όπως και η κτητική τάση ή η αυστηρότητα και γενικά μια συμπεριφορά που ταιριάζει περισσότερο σε ένα στρατηγό, παρά σε μια μάνα. Εσύ, μάλλον έχεις αυτό που λέμε… δύο σε ένα. Μια μάνα – στρατηγό! Κούλαρε και πάρτο ακριβώς έτσι όπως σου ήρθε, θα σε συμβούλευα και αντιμετώπισέ το ήρεμα και αποτελεσματικά. Καταρχήν να ξέρεις ότι η αγάπη της είναι απολύτως δεδομένη και μπορεί κάποιες στιγμές να τη νιώθεις να σε πνίγει, όπως μου γράφεις, αλλά πίστεψέ με, μεγαλώνοντας αυτή της την αγάπη και θα την κατανοήσεις και θα την εκτιμήσεις ως κάτι μοναδικό και αναντικατάστατο, γιατί αυτό ακριβώς είναι η αγάπη της μάνας!!!

Προς το παρόν, όμως, έλα να δούμε, τι μπορείς να κάνεις και να βάλεις ένα κοντρόλ στην υπερπροστασία της και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη της! (Αν και πιστεύω ότι δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης, αλλά φόβου, μήπως και σου συμβεί κάτι). Κατά τη γνώμη μου πάντα, θα σου πω ότι η καλύτερη λύση είναι ένας ειλικρινής διάλογος. Συζήτηση πολιτισμένη και με επιχειρήματα και σε καμία περίπτωση με τσακωμούς και εντάσεις. Εξήγησέ της πως η συμπεριφορά της σε κάνει να νιώθεις και κυρίως, διαβεβαίωσέ την ότι είσαι και θα παραμείνεις ειλικρινής μαζί της.

Ζήτησέ της να γίνετε φίλες και δώσε της χώρο και θέση στη ζωή σου. Μίλησέ της για εκείνα που σου αρέσουν, που σκέφτεσαι, που θες… Μοιράσου μαζί της πράγματα όπως θα έκανες με μια φίλη σου. Άφησέ την να μπει και να υπάρχει στον κόσμο σου και θα δεις ότι πολύ σύντομα, θα προσαρμοστεί και θα σε καταλάβει…

Η στήλη YOLO ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ είναι εδώ για σένα! Μοιράσου μαζί μας τις απορίες σου, τις αγωνίες σου και μη διστάσεις να μας πεις την ιστορία σου! Είμαστε εδώ για να σε ακούσουμε και να βρούμε μαζί τη λύση… Τι φίλες είμαστε!

Στείλε τώρα το μήνυμά σου κάνοντας κλικ στο "Πες τα μας όλα, είμαστε εδώ για να σε ακούσουμε" (ακριβώς από κάτω) και θα ανακαλύψεις ότι κανένα πρόβλημα δεν μένει άλυτο, άσε που γλιτώνεις και το βάρος του, γιατί το μοιράζεσαι μαζί μας!!! Και πού ξέρεις, ίσως σου δώσουμε καμια καλή ιδέα... Δεν υποσχόμαστε τίποτα αλλά να ξέρεις, θα βάλουμε τα δυνατά μας!