Εκτός κι αν είσαι μία ενήλικη, συνειδητοποιημένη κι εξοικειωμένη με την ιδέα της μητρότητας γυναίκα, σε κάθε άλλη περίπτωση η ιδέα του να μείνεις έγκυος σου προκαλεί τρόμο και φρίκη. Όλοι μας ξέρουμε καλά ότι τα παιδάκια δεν τα φέρνει ο πελαργός αλλά έρχονται μετά τη σεξουαλική συνεύρεση δύο ανθρώπων, σωστά; Έλα όμως, που η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να μείνει μία γυναίκα έγκυος, πέραν της ...πατροπαράδοτης διείσδυσης...

Ξέρω πως μετά από αυτό το άρθρο, πολλές κοπέλες (μεταξύ των οποίων κι εγώ) θα παρανοήσουν και θα αγχώνονται μονίμως για τους πιθανούς κι απίθανους τρόπους, με τους οποίους η εγκυμοσύνη θα χτυπήσει τη δικής τους πόρτα. Αλλά τι να κάνουμε; Δε φταίμε εμείς, που το σεξ χωρίς προφυλάξεις δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να έχουμε θετικά αποτελέσματα σε ενδεχόμενο τεστ!

Αυτοί λοιπόν, είναι οι πιο περίεργοι τρόποι με τους οποίους μία γυναίκα μπορεί να φέρει στον κόσμο παιδάκι (εξαιρουμένου του σεξ):

1. Με το να τον αφήσεις να μπει από την «πίσω πόρτα»

Ναι, είναι αλήθεια... Μία γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος κατά την διάρκεια του πρωκτικού σεξ. Ακόμη κι αν ο άντρας διεισδύει προσεκτικά, είναι πιθανό να εναποθέσει ελάχιστο σπερματικό υγρό γύρω από την περιοχή του κόλπου. Ο κόλπος και ο πρωκτός είναι σε πολύ κοντινή περιοχή άλλωστε κι αυτό μπορεί να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Πόσες είναι οι πιθανότητες; Ελάχιστες. Αλλά μόλις γίνει το «κακό», δε νομίζω πως οι ελάχιστες πιθανότητες παρηγορούν κάποιον/α.

2. Με το να ανοίξεις ένα προφυλακτικό με τα δόντια

Μέσα στην ένταση και στην λαχτάρα της στιγμής είναι πιθανό να χρησιμοποιήσεις τα δόντια σου για να ανοίξεις το προφυλακτικό. Αυτό είναι πολύ κακή επιλογή γιατί μπορεί να κάνεις τρύπα σε αυτό άθελά σου. Να το ανοίγεις λοιπόν με τα χεράκια σου για να αποφύγεις το κακό.

3. Μπορείς να μείνεις έγκυος ενώ είσαι ΗΔΗ έγκυος!

Είναι μία πραγματικά πολύ σπάνια περίπτωση, στην οποία είναι δυνατό μία έγκυος γυναίκα να μείνει και πάλι έγκυος, αυτή τη φορά με ένα δεύτερο διαφορετικό έμβρυο. Συμβαίνει ενόσω είσαι ήδη έγκυος αλλά συνεχίζεις να έχεις ωορρηξία. Το δεύτερο γονιμοποιημένο ωάριο φυτεύεται στην μήτρα κι έτσι καταλήγει σε μία δεύτερη εγκυμοσύνη.

 

4. Χρησιμοποιώντας λιπαντικό και προφυλακτικό ταυτόχρονα

Παιδιά, αυτά τα δύο δεν ταιριάζουν. Ενώ κάποια λιπαντικά είναι απόλυτα ασφαλή με την ταυτόχρονη χρήση προφυλακτικών, λιπαντικά με βάση το λάδι ωστόσο, όπως η βαζελίνη, κάθε άλλο παρά ασφαλή είναι. Αυτού του είδους τα λιπαντικά, είναι ικανά να αλλοιώσουν το λάτεξ και να δημιουργήσουν μικροσκοπικές τρύπες στο προφυλακτικό. Τη συνέχεια, την αντιλαμβάνεστε.

5. Ενώ βρίσκεστε μαζί στην μπανιέρα, χωρίς να κάνετε σεξ

Ναι! Εξίσου σπάνια περίπτωση, αλλά όχι κι απίθανη. Κατά τη διάρκεια του στοματικού που ενδεχομένως να κάνει η κοπέλα, το σπέρμα μπορεί να επιπλέει στο νερό της μπανιέρας και μέσω αυτού, να εισχωρήσει στο αιδοίο της γυναίκας.

6. Ακόμη κι αν παίρνεις τα αντισυλληπτικά χάπια τακτικά, μπορείς να μείνεις έγκυος

Παρόλο που μειώνει την πιθανότητα να εγκυμοσύνης, για την ακρίβεια στο 99%, δεν είναι 100% αποτελεσματικό. Κάθε αντισυλληπτικό χάπι ενέχει και μία μικρή πιθανότητα αποτυχίας.

7. Το να μην αφήνεις χώρο στην κορυφή του προφυλακτικού

Με αυτό τον τρόπο, δίνεις την δυνατότητα στο προφυλακτικό να σπάσει ή στο σπέρμα να ξεχυλίσει από την κάτω πλευρά κατά την τριβή με τα τοιχώματα του αιδοίου της κοπέλας.

8. Κάνοντας σεξ με άντρα που έχει κάνει ιατρική στείρωση

Η ιατρική στείρωση είναι μία μορφή αντισύλληψης που αφορά τους άντρες. Ούτε αυτή όμως, είναι όμως 100% αποτελεσματική.

9. Κάνοντας σεξ ενώ έχεις περίοδο

Το σπέρμα μπορεί να μείνει στον κόλπο μίας γυναίκας έως και 5 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνει μία γυναίκα σεξ στο τέλος της περιόδου της, είναι δυνατό να συλλάβει.

10. Αν πάρεις το χάπι της επόμενης ημέρας

Η επείγουσα αντισύλληψη μειώνει την πιθανότητα να μείνει μία γυναίκα έγκυος, αλλά δεν μπορεί να σε προστατέψει εντελώς από το να συμβεί αυτό το ενδεχόμενο. Αν το χάπι παρθεί στις πρώτες 24 ώρες, είναι 95% αποτελεσματικό. Ωστόσο, είναι λιγότερο αποτελεσματικό όσο ο χρόνος περνάει.

11. Το να χρησιμοποιείς προφυλακτικά που έχουν εκτεθεί στην ζέστη ή στο κρύο

Τα προφυλακτικά ως γνωστόν έχουν ημερομηνία λήξης. Αν ο σύντροφός σου βγάλει ένα προφυλακτικό από την τσέπη του, πρέπει να σκεφτείς διπλά αν είναι ικανό να σας προστατεύσει. Πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς προφυλακτικά εντός της προθεσμίας τους, καθώς με το πέρασμα του χρόνου, το λάτεξ γίνεται πιο αδύναμο και χάνει την ελαστικότητά του. Το ίδιο ισχύει και με τις ακραίες θερμοκρασίες.

Πηγή: neopolis.gr