Τα μηνύματα και τα post στο facebook έγιναν με τον καιρό τεράστιο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Αν με ρωτάς, θεωρώ ότι περισσότερο γράφουμε σε laptop, tablet και κινητά, παρά μιλάμε μεταξύ μας. Αν μπορούσαμε, δηλαδή, να μη μιλάμε καν κι όλα να λύνονται αμέσως με μηνύματα, πιστεύω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα το κάναμε και με μεγάλη μας ευχαρίστηση.

Πόσες φορές σ' έχουν πονέσει τα δάχτυλα σου από ξέφρενο typing; Πόσες φορές έγραφες παρόλο που πονούσες; Πόσες φορές σκέφτηκες ότι μπορεί να σου κοστίσει ακριβά το τόσο πολύ texting; Όχι, μη σε τρομάζει τόσο το μούδιασμα του αντίχειρα σου. Πιστεύω πως είναι πέρα για πέρα λογικό να έχεις κάποια συμπτώματα κούρασης στα δάχτυλα σου αν πληκτρολογείς όλη μα όλη τη μέρα.

Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις; Η κίνηση είναι η πιο απλή και τα αποτελέσματα της τα πιο θαυματουργά. Αρχικά, άσε κάτω το τηλέφωνο σου. Μεγάλο ζόρι, το ξέρω, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε το. Έπειτα, φέρνεις τον αντίχειρα σου σε επαφή με καθένα από τα δάχτυλα του χεριού σου. Έστω ότι ξεκινάς με τον δείκτη, τον ''χτυπάς'' πάνω στον αντίχειρα σου 5 φορές, συνεχίζεις με τα υπόλοιπα δάχτυλα και κάνεις 3 επαναλήψεις. Όχι, δε σε δουλεύω, πιάνει στ' αλήθεια.

Γιατί βοηθάει κάτι τέτοιο; Ξυπνάνε τα δάχτυλα σου και ειδικά ο αντίχειρας σου, που είχαν συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη κίνηση. Βοηθάς το χέρι σου να ξεμπλοκάρει μακριά από το πληκτρολόγιο και να κάνει το δικό του "περίεργο'' stretching. 

Το αποτέλεσμα; Δάχτυλα πανέτοιμα γι' ακόμη παραπάνω texting!

xx