Θα ήταν πολύ υποκριτικό και χαζό, αν αντιμετωπίζαμε τις γυμνές φωτογραφίες και την ανταλλαγή τους από ένα ζευγάρι (κι όχι μόνο), σαν κάτι που δε συμβαίνει, η αν μη τι άλλο, συμβαίνει σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις. Κι αυτό, γιατί η αλήθεια είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Ως 20χρονος μπορώ να πω με σχετική βεβαιότητα πως «παίζουν» το παιχνίδι μπόλικοι συνομήλικοί μου, και των δύο φύλων προφανώς. Σε ποσοστά που ξεπερνούν το 50%, τουλάχιστον απ' όσο μπορώ να γνωρίζω από προσωπική πείρα.

Με αυτό το άρθρο, δεν έχω την παραμικρή διάθεση να κρίνω ή να επιβραβεύσω αυτούς κι αυτές που το κάνουν. Δική τους η ζωή, δικό τους και το σώμα. Αυτό έλειπε, να τους (μας) βάζουμε και χέρι για το τι θα κάνουμε με τις φωτογραφίες μας.

Το μόνο που θα προσπαθήσω να κάνω, είναι να επιστήσω την προσοχή των γυναικών σε 5 βασικά πράγματα που οφείλουν να γνωρίζουν και να έχουν στο μυαλό τους, λίγο πριν πατήσουν το «Send». Κι αυτό σαν μια φιλική συμβουλή της «απέναντι» πλευράς. Το ξεκαθαρίζω αυτό, γιατί κινδυνεύω να χαρακτηριστώ σεξιστής για πολλοστή φορά, από ορισμένα, κολλημένα μυαλά εκεί έξω. Χοχο!

1. Δεν χρωστάς σε κανέναν γυμνές φωτογραφίες σου

Αρχικά αγαπητή αναγνώστρια, πρέπει να κατανοήσεις πως είναι άλλο πράγμα να θέλεις να βγάλεις μια σέξυ φωτογραφία και να την στείλεις στο αγόρι σου (ή έστω σε αυτόν που καυλαντίζετε) κι εντελώς διαφορετικό πράγμα να νιώθεις τύψεις επειδή εκείνος σου το ζήτησε αλλά εσύ έχεις δεύτερες σκέψεις. Μπορεί σε ορισμένες γυναίκες να φαίνεται υπερβολικό, πιστέψτε με όμως, συμβαίνει. Υπάρχουν αρκετές κοπέλες όπου πάνω στον φόβο της ξενέρας του αγοριού τους ή ακόμη και του χωρισμού, πέφτουν στην παγίδα της αποστολής φωτογραφιών παρά την θέλησή τους. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από αυτό.

2. Θέσε τους όρους σου

Οι όροι μπορεί να είναι αρκετών ειδών. Ξεκινώντας από το μέσο που θα γίνει η αποστολή των φωτογραφιών (προτεινόμενο το Snapchat για προφανείς λόγους) και φτάνοντας μέχρι τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι ΕΣΥ το γυμνό και το σέξυ. Γιατί αν στο μυαλό σου, μία φωτογραφία με εσώρουχα είναι ήδη too much, τότε δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να ...αφαιρέσεις περισσότερα. Κι αν διαφωνεί ο παρτενέρ, ας μείνει με την φαντασία...

3. Ποτέ, ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ, φωτογραφία με πρόσωπο

Δεν το συζητάω! Όσο ερωτευμένη κι αν είσαι, όσο κι αν τον αγαπάς, όση εμπιστοσύνη κι αν του έχεις, η γυμνή φωτογραφία με πρόσωπο είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που θα κάνεις στη ζωή σου. Απλά, αν είσαι τυχερή, ίσως να μην το πληρώσεις. Αν από την άλλη είσαι άτυχη, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα γιατί θα σε πιάσει άγχος, προκαταβολικά...

4. Ζήτα «προκαταβολή»

Στο 90% των περιπτώσεων, δε θα δυσκολευτείς στην «διαπραγμάτευση». Με αυτόν τον τρόπο όμως, δημιουργείς μια αρκετά σημαντική δικλείδα ασφαλείας, κατά την οποία σε οποιαδήποτε στραβή, εκείνος δε θα καταφύγει στο όπλο «δημοσιεύω τις φωτογραφίες της». Κι αυτό γιατί στην άκρη του μυαλού του, ξέρει πως θα μπορέσεις να απαντήσεις με το ίδιο νόμισμα. Κι επειδή οι άντρες πάνω στην καύλα μας συνηθίζουμε να κάνουμε μεγαλύτερες μαλακίες, το νόμισμα θα είναι σίγουρα πιο ...ακριβό.

5. Συνειδητοποίησε τι πρόκειται να κάνεις

Τέλος, πριν προχωρήσεις στην «Αποστολή», σκέψου και ξανασκέψου τι ετοιμάζεσαι να κάνεις. Γιατί όσο κι αν έχεις προστατευτεί με βάση τις παραπάνω αλλά και τις δικές σου τακτικές, πάντοτε υπάρχει ρίσκο. Απλά ορισμένες φορές, αξίζει να το πάρεις...

Πηγή: neopolis.gr