Η ευτυχία είναι πολύ υποκειμενική έννοια- το ίδιο και ο δρόμος πως αυτήν. Μπορεί κάποιος να τα έχει όλα, αλλά να είναι δυστυχισμένος. Και το αντίστροφο. Πως… πετυχαίνεις την ευτυχία; Αυτό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Σίγουρα, όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να αποφύγεις ώστε να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο εύκολη, πιο ευχάριστη και –γιατί όχι;- να την φέρεις πιο κοντά στην ευτυχία. 


1.    Τα παίρνεις όλα προσωπικά
Η ευθιξία, το γεγονός ότι νομίζουμε ότι όλα γυρίζουν γύρω από εμάς και ο εγωκεντρισμός μας μπορούν να μας κάνουν, εκτός από εκνευριστικούς, και πιο δυστυχισμένους. Προσπάθησε να είσαι cool με τους ανθρώπους γύρω σου και να μην έχεις μόνιμα το άγχος ότι όλοι μιλούν για εσένα.


2.    Drama Queen
Ναι, ο κόσμος σου φέρθηκε άδικα, ναι κάθε φορά που τρως παραπάνω παχαίνεις, ναι σε παράτησε ο Κώστας αλλά σταμάτα πια αυτό το μελόδραμα! Η ροπή σου προς το… δάκρυ μόνο σε κακό θα σου βγει, γιατί εκτός ότι κάνει τη ζωή σου πιο δύσκολη, στο τέλος, από την πολλή … επανάληψη, θα το πιστέψεις κιόλας ότι είσαι η χτυπημένη από τη μοίρα και θα τρέχουμε να σε μαζέψουμε.


3.    Έχεις υπερβολικές απαιτήσεις
Από τον εαυτό σου, από τους τριγύρω σου, από παντού. Καλό είναι να διεκδικείς κάποια πράγματα, αλλά όσο νωρίτερα διαπιστώσεις ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι σαν εσένα και δρουν διαφορετικά –και πολλές φορές σε απογοητεύουν γιατί έτσι είναι η ζωή- τόσο πιο καλό για εσένα.


4.    Δεν παίρνεις ρίσκο
Η μονιμότητα και η δειλία σε βαλτώνουν, σε μπλοκάρουν και σε πάνε πίσω. Στο μέτρο του εφικτού, προσπάθησε να παίρνεις ρίσκο σε όλους τους τομείς της ζωής σου- γιατί αν δε το δοκιμάσεις, δεν θα ξέρεις πως ήταν.


5.    Συγκρίνεις συνεχώς τη ζωή σου με άλλων
Αυτή η τακτική σου όχι μόνο θα κάνει τη ζωή σου πιο δύσκολη αλλά μπορεί να σε οδηγήσει και στην τρέλα! Η Μαρία είναι πιο  όμορφη, την Κατερίνα τη συμπαθούν όλοι, η Μυρτώ έχει καλύτερους γονείς, η Δήμητρα έχει πιο πολλά λεφτά. Αλήθεια, πόσο ψυχοφθόρο μπορεί να είναι αυτό; ΠΟΛΥ!