Οι μεγαλύτεροι θα μοιάζουν πάντα ως η καλύτερη μας επιλογή σε σύγκριση με τους συνομήλικους. Πολλές φορές (όχι πάντα) είναι πιο ώριμοι από τα άτομα της ηλικίας μας, έχουν άλλα ενδιαφέροντα, σταθερή δουλειά, δικό τους σπίτι και αυτοκίνητο. Φαντάζουν σαν σκέτο κελεπούρι με λίγα λόγια! Ξέρεις ότι οι φίλες σου θα κρυφοκαμαρώνουν για σένα, ενώ δε θα ξέρουν αν πρέπει να του μιλούν στον πληθυντικό, οι γονείς σου μπορεί να έπαθαν ένα μίνι εγκεφαλικό όταν έμαθαν ότι η κόρη τους βγαίνει μ' έναν μεγαλύτερο (τύπου 10 χρόνια και...) και ο αδερφός σου τον έχει μισήσει ήδη. Μήπως πρέπει να σκεφτείς μερικά πράγματα;

1. Τι σε τράβηξε σ' αυτόν; Αν έπαιξε καθοριστικό ρόλο το ότι σε κοίταξε απλά κάποιος μεγαλύτερος, θα πρέπει να σε κάνει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα. Μπορεί να κολακεύεσαι που κάποιος με άλλη εμπειρία και άλλα standards θέλησε εσένα, αλλά δεν είναι αρκετό για να είσαι μαζί του. Και δεν ξέρω αν είσαι όντως ερωτευμένη. Απλά σκέψου αν θα ήσουν μαζί του όποια ηλικία κι αν είχε, ακόμη κι αν ήταν συνομήλικος. Η απάντηση που θα δώσεις σημαίνει πολλά. Μπορεί να μην έχει ανάγκη να χαζοκοιτάει δεξιά κι αριστερά, να ξέρει τι θέλει και να είναι ξεκάθαρος - δεδομένου ότι έχει περάσει ήδη από αυτή τη φάση - αλλά αν δεν τον θέλεις στ΄αλήθεια θα βλέπεις ότι δεν προχωράτε μαζί, εκείνος έχει φτάσει σ' ένα σημείο και εσύ προσπαθείς να τον φτάσεις με άλματα (να ένα συν που έχει ο συνομήλικος!).

2. Μήπως είναι πολύ μεγάλος για σένα; Φυσικά σ' αυτό παίζει ρόλο και η δικιά σου ηλικία. Αν είσαι 18 και είναι 30, δεν ξέρω που ακριβώς ταυτίζονται τα μυαλά σας. Αν είσαι 24 και είναι 34, πιστεύω ότι είναι ένα χάσμα μεν αλλά και πάλι είσαι ώριμη αρκετά ώστε να κρίνεις αν η διαφορά σας είναι απλά μια λεπτομέρεια. Ξέρεις ότι είναι αρκετά μεγάλος για σένα σε περίπτωση που έχετε διαφορετικό κώδικα επικοινωνίας. Δε χρειάζεται να έχει ΝΟΚΙΑ 3210 για να καταλάβεις ότι δεν έχετε καμία σχέση.

3. Περνάς καλά μαζί του; Κι αν ναι, επειδή έχει τα προνόμια του μεγαλύτερου ή επειδή ταιριάζετε; Μπορεί ο συνομήλικος σου να μην είχε χαρτζιλίκι για να σε κερνάει κάθε φορά, αλλά μπορεί να ξενυχτίσει μέσα στη βδομάδα, να πάει για φαγητό χωρίς να μιλάει στο κινητό για δουλειά και να μην έχει ταξίδια με το γραφείο με αποτέλεσμα να λείπει κάθε μήνα. Αν περνάς καλά μαζί του επειδή είναι αρκετά ώριμος για σένα και (επιτέλους) βρήκες ένα άτομο να συνεννοηθείς, τότε πολύ καλά κάνεις.

4. Σ' ενοχλούν τα σχόλια που γίνονται; Αν μέσα σου κάτι σ' ενοχλεί όταν σχολιάζουν τη διαφορά σας, μάλλον σημαίνει ότι ούτε εσύ η ίδια είσαι εντάξει μ΄αυτό. Θα σε κρίνουν πολλοί, αλλά θα δεις και άτομα που θα είναι με το μέρος σου και θα χαρούν με τη χαρά σου.

5. Nιώθεις άνετα μαζί του; Νιώθεις ασφάλεια που είναι πιο έμπειρος από σένα; Και λογικά νιώθεις ασφάλεια να είσαι μαζί του γιατί ξέρεις ότι θα σε προσέξει. Μόνο σε περίπτωση που θα αρχίσει να σε μειώνει επειδή '' είσαι μικρή εσύ και δεν ξέρεις'' πιστεύω ότι θα χάσει το παιχνίδι. Σιγουρέψου ότι σε σέβεται παρόλο που είσαι μικρότερη γιατί μπορεί να πέσει στην παγίδα να νιώσει (πνευματικά) ανώτερος μιας και είναι μεγαλύτερος.

Όπως και να χει, φρόντισε να πάρεις τις εμπειρίες που μπορείς, γιατί ένας άνθρωπος μεγαλύτερος από σένα, ειδικά αν πρόκειται για άτομο που βρίσκεται τόσο κοντά σου όσο το αγόρι σου, έχει πολλά να σου μάθει. Και για τις σχέσεις και για τη ζωή γενικότερα.