Κάθε φορά που ανεβάζεις μια φωτογραφία στο instagram κάθεσαι πάνω από το κινητό σου, ανανεώνοντας συνέχεια τη σελίδα και φυσικά περιμένοντας τα likes να αρχίσουν να πέφτουν βροχή. Άλλες φορές αυτό γίνεται (και σκέφτεσαι ότι ίσως θα έπρεπε να γίνεις φωτογράφος καλύτερα), ενώ άλλες φορές ρε παιδί μου οι φίλοι σου δεν ενθουσιάζονται κιόλας με τη φωτογραφία που ανέβασες και κάτι τέτοιο φαίνεται ξεκάθαρα στην απήχηση και στα likes. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, μην αγχώνεσαι γι΄αυτό.

Έρευνα που έγινε σχετικά με το φαινόμενο instagram (ναι, ζούμε στην εποχή όπου γίνονται ολόκληρες έρευνες για τις εφαρμογές και τον κόσμο των likes) από το πολυαγαπημένο site canva.com, έδειξε ότι υπάρχει ένα φίλτρο (μαγικό θα το έλεγα) που τραβάει τα likes και τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Όπως καταλαβαίνεις κι εσύ, δεν έχει τόση σημασία το αντικείμενο που θα φωτογραφηθεί όσο το φίλτρο που θα χρησιμοποιηθεί - με άλλα λόγια, ο χρυσός κανόνας του instagram.

Το Canva μελέτησε 1 εκατομμύριο φωτογραφίες που ανέβηκαν σχετικά πρόσφατα στο instagram απ' όλο το κόσμο και που έφεραν τα εξής hashtags: #nature, #fashion, #food, #selfie. Το ζητούμενο ήταν να γίνει μια μελέτη σχετικά με τη σύνδεση φίλτρου και απόδοσης σε likes. Μάντεψε, η έρευνε έδειξε ότι στις σέλφι μας καλό θα ήταν να μη βάζουμε καθόλου φίλτρο! Οι #NoFilter σελφι είχαν μεγάλη επιτυχία με μέσο όρο τα 78 likes - ε δεν είναι και λίγο ντε!

Το φίλτρο που είχε τη μεγαλύτερη απήχηση ήταν το πολύ απαλό Slumber που πέρνει κατά μέσο όρο γύρω στα 60+ likes. Για περισσότερα δες το παρακάτω γράφημα:

Ακόμη να μας ακολουθήσεις στο instagram; Αναζήτησε το yologreece και ακολούθησε το για να τα λέμε κι από εκεί!

xx