Τα γενέθλια μας είναι κάτι σαν μικρή και προσωπική πρωτοχρονιά. Εγκαινιάζεις μια καινούρια χρονιά, μεγαλώνεις, υποτίθεται ότι ωριμάζεις, βάζεις μερικούς στόχους μέχρι τα επόμενα γενέθλια. Μια τόσο ξεχωριστή ημέρα για σένα, την οικογένεια σου και όσους σε αγαπάνε, πρέπει να τη χαρείς όσο περισσότερο μπορείς. Με δεδομένο ότι τα δικά μου γενέθλια ήταν πριν δυο μέρες (άστα, είναι πολλά τα 25), σκέφτηκα να σου πω τι να κάνεις ή τι να μην κάνεις, προκειμένου να χαρείς στο 100% αυτή την ξεχωριστή μέρα!

1. Μην περάσεις όλη σου τη μέρα στα social media. Από τη στιγμή που τα social media μπήκαν στη ζωή μας, αυξήθηκαν τρομακτικά τα άτομα που ξέρουν τα γενέθλια μας και μας εύχονται γι' αυτά. Πολλές φορές οι ευχές δεν είναι τόσο ενδεικτικές της σχέσης που έχεις με τους facebook φίλους σου, μπορεί ας πούμε να σου ευχηθούν θερμά άτομα που δεν ξέρεις καν. Το δικό μου ερώτημα είναι, αξίζει να περνάς όλη σου τη μέρα μπροστά από την οθόνη για να δεις ποιός σου ευχήθηκε και ποιός όχι; Προσωπικά, κοιτούσα το κινητό μου κάθε φορά που χτυπούσε, αλλά επέλεξα να απαντήσω στους περισσότερους την επόμενη μέρα, κυρίως για να μη γίνει ο αυτοσκοπός των γενεθλίων μου. Εξάλλου, τα κοντινά σου άτομα δεν περιμένουν να σου ευχηθούν με ένα ποστ στον τοίχο σου.

2. Να περάσεις χρόνο με τους γονείς σου. Αν κάποια άτομα συγκινούνται μια μέρα σαν κι αυτή, δεν είναι άλλοι από τους γονείς σου. Χάρη σ' εκείνους βρίσκεσαι στον πλανήτη και διαβάζεις αυτό εδώ το άρθρο. Από μια ηλικία και μετά, σταμάτησα να βλέπω τα γενέθλια μου εγωιστικά. Αποφάσισα ότι δε γιορτάζω μόνο εγώ, γιορτάζουν κι εκείνοι μαζί μου. Τα γενέθλια μου είναι ταυτόχρονα και η επέτειος γνωριμίας με τους γονείς μας και αξίζουν (και με το παραπάνω) το χρόνο μας αυτή τη μέρα (όπως και τις υπόλοιπες του χρόνου!).

3. Μην έχεις προσδοκίες γι' αυτή τη μέρα. Ούτε για δώρα, ούτε για ευχές, ούτε για κάρτες και λουλούδια. Ένα φιλί από το αγόρι σου είναι πολύ πιο σημαντικό από εκείνο το φόρεμα που θα ήθελες ή και μια αγκαλιά από τους γονείς σου είναι πολύτιμη και σίγουρα μεγαλύτερης συναισθηματικής αξίας από το ταξίδι στο Παρίσι που ονειρευόσουν να σου χαρίσουν. 

4. Γιόρτασε τα γενέθλια σου με όποιον θες πραγματικά. Άσε τις υποχρεώσεις, ξέχνα ποιός σε κάλεσε στα δικά του γενέθλια, τι θα πει η γειτόνισσα αν δει ότι κάνεις πάρτι χωρίς σε εκείνη και απόφυγε τη φίλη που έχει την τάση να αυτοπροσκαλείται. Δεν έχει σημασία αν θα είσαι με 1 άτομο ή με 2 ή με 20 - το θέμα είναι να είσαι μ' αυτούς που πραγματικά θέλεις εσύ!

5. Μη σχεδιάσεις αυτή τη μέρα, άστη να κυλήσει φυσικά. Μπορεί να ξυπνήσεις με διάθεση να μείνεις σπίτι ή να πας για πρωινό στο αγαπημένο σου καφέ, το βράδυ να βγεις για ποτό με την παρέα σου ή απλά να δεις ταινία με το αγόρι σου στον καναπέ. Αντί για τούρτα, να πάρεις cupcakes ή αντί να το γιορτάσεις μεσοβδόμαδα, να κάνεις πάρτι το Σάββατο. Let it be, μη σε πιάνει άγχος να κάνεις κάτι μεγάλο, πολλές φορές τα μικρά είναι κι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

xx