Είσαι 20; Φτάνεις τα 20; Υπέροχη ηλικία, αλλά πρέπει να μην ξεφύγεις, να μην απογοητεύεσαι και να θυμάσαι μερικά πράγματα που αν τα ξέρεις από τώρα και τα εφαρμόσεις, θα γλυτώσεις χρόνο, κόπο και δάκρυα…Ποια είναι αυτά;

Τα παρακάτω:


1.    Ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από εσένα

Όταν είμαστε εκεί κοντά στα είκοσι, πολλές φορές, επειδή είμαστε έτοιμες να μπούμε σε σχέση, να ανακαλύψουμε τα όρια μας, να πρωτοσυναντήσουμε καταστάσεις, είμαστε στο μεταίχμιο πολλών πραγμάτων. Έτσι, πολλές φορές, νιώθουμε ότι είμαστε το επίκεντρο όλων, κάτι που φυσικά, δεν συμβαίνει. Μην ξεχνάς ποτέ λοιπόν πως ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από εσένα και ψωνιστείς!

2.    Έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου


Γι’αυτό και μην αγχώνεσαι τι θα κάνεις, πως θα προλάβεις, γιατί ο άλλος είναι καλύτερος από εσένα, και άλλες τέτοιες ανασφάλειες. Είσαι στην αρχή της ζωής σου –σε όλα τα επίπεδα. Οπότε, έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου να μάθεις τον έρωτα, τα λάθη, τη ζωή.

20+1 πράγματα που θα θυμάσαι για πάντα από τα φοιτητικά σου χρόνια.

3.    Η γνώση, είναι επένδυση

Γι’αυτό και διάβασε. Μάθε. Δες αυτό που σου αρέσει και γίνε καλή σε αυτό. Είτε είναι μέσα από τη σχολή σου, είτε είναι στη δουλειά σου, είτε είναι στο σπίτι σου. Αργότερα, θα σου χρειαστεί. Κι αν τότε ξέρεις, τότε θα καταλάβεις πως έχεις κάνει την καλύτερη επένδυση: τις γνώσεις.

10 λόγοι που μόνο οι «τρελοί» πετυχαίνουν στη ζωή, την καριέρα και τον έρωτα.

4.    Ο,τι σπείρεις στο σώμα σου, θα θερίσεις


Εάν από μικρή μάθεις το σώμα σου σε υγιεινή διατροφή, εντατική γυμναστική, όχι κάπνισμα και καθιστική ζωή, πολύ νερό και καλό ύπνο, τότε θα δεις πως ο κόπος σου δεν θα πάει χαμένος. Βέβαια, τώρα σκέφτεσαι, έλα μωρέ, σε 15 χρόνια ποιός νοιάζεται πως θα είμαι; Κι όμως, ο καιρός θα έρθει, κι αν έχεις σωματάρα και την φροντίζεις, αυτή θα υπάρχει και τότε!

5.    (Σχεδόν) τίποτα δεν κρατάει για πάντα


Φιλίες; Ελάχιστες μένουν. Γκόμενοι; Ούτε καν. Καλώς ή κακώς, τίποτα σε αυτή τη ρημάδα τη ζωή δεν κρατάει για πάντα. Μην το ξεχνάς…

6.    Τα λάθη σου πρέπει να είναι διδάγματα


Δεν κάνει λάθη, όποιος δεν κάνει τίποτα! Και λάθη θα κάνεις, και τα μούτρα σου θα φας, σε όλα. Στις σχέσεις σου, στον έρωτα, στις φιλίες σου, στο ποιους πρέπει να εμπιστεύεσαι και ποιους όχι, στα επαγγελματικά σου. Και θα είναι και καλό αυτό, γιατί από εκεί θα μάθεις, και δεν θα τα επαναλάβεις. Εάν τώρα τα επαναλάβεις στο μέλλον, τότε είσαι λάθος… Γιατί το δις εξαμαρτείν…

15+1 YOLO πράγματα που κάθε κορίτσι πρέπει να κάνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ φορά στη ζωή της.

7.    Ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα


Όσο και να πληγώθηκες για κάποιον ή για κάτι, ο χρόνος είναι γιατρός και σε βοηθάει. Μπορεί τώρα να νομίζεις ότι θα πεθάνεις από τον πόνο, αλλά, πίστεψέ με, σε λίγα χρόνια –μη σου πω και σε λίγους μήνες- θα λες «καλά, εγώ έκλαιγα για αυτόν;», «είναι δυνατόν να έκανα αυτό το πράγμα;;». Και θα γελάς.

8.    Δείχνε την αγάπη σου σε δικούς σου ανθρώπους


Και ειδικά σε άτομα που είναι μεγαλύτερα από εσένα. Την γιαγιά σου ή τον παππού σου, δεν θα τους έχεις για πάντα… Οπότε, όσο είναι καιρός, προσπάθησε να τους δείχνεις την φροντίδα και την αγάπη σου.

9.    Μην παρατάς τα όνειρά σου


Αλίμονο εάν ένα 20χρονο κορίτσι, απογοητεύεται από τη ζωή και τα παρατάει. Όλα μπορεί να γίνουν! Όλα!!! Αρκεί να έχεις αγάπη για αυτό που θέλεις, πείσμα, επιμονή και όρεξη.

Δες εδώ 19 τέλεια πράγματα που συμβαίνουν όταν είσαι 24!

10.    Έχεις πολλές όμορφες στιγμές να ζήσεις ακόμα


Και ζήσε τις μέχρι το τέλος και στο ύψιστο βαθμό! Θα έρθουν στιγμές απόλυτης ευτυχίας στη ζωή σου –τουλάχιστον, στο εύχομαι. Και εκεί θα πεις: Τελικά, καλύτερα που δεν είμαι πια 20 χρονών....