Κι εγώ κι εσύ και όλες μας έχουμε βρεθεί σ' αυτό το σημείο: κανόνισες να βγεις και τελευταία στιγμή βαρέθηκες, αρρώστησες, το μετάνιωσες βρε αδερφέ. Θέλεις να το ακυρώσεις για τους λόγους σου, προσπαθείς να μην ακουστείς πολύ κακιά, φοβάσαι ότι θα τ' ακούσεις, διστάζεις και χρησιμοποιείς άπειρες δικαιολογίες με αποτέλεσμα να κάνεις απλά τα πράγματα χειρότερα. Τι να μην πεις ποτέ σε μια τέτοια περίπτωση; Τα παρακάτω βέβαια!

1. Είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο, το ξέρω. Δείχνεις ότι έχεις λερωμένη τη φωλιά σου. Ακόμη και να ήσουν ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο (που δεν είσαι), δε χρειάζεται να το πεις (τουλάχιστον όχι σ' αυτή τη φάση).

2. Μπορούμε να το κανονίσουμε γι' άλλη φορά; Αν δεν έχεις σκοπό όντως να βγεις κάποια στιγμή μ' αυτό το άτομο, καλύτερα μην μπεις στον κόπο για κάτι τέτοιο.

3. Δε νιώθω πολύ καλά. Αρκεί να μη βγεις με άλλη παρέα και κάνεις check in σε κανένα club γύρω στα ξημερώματα.

4. Δεν έχω διάθεση μωρέ. Και κάπου εδώ θα σου πει να βγείτε για να σου περάσουν τα πάντα.

5. Κανόνισε με άλλους, μη σε δεσμεύω. Λες και ξεφορτώνεσαι (με τρόπο πάντα) τη φίλη σου και την έξοδο για ποτό που είχατε κανονίσει!

6. Έχω κολλήσει στη δουλειά. Πριν λίγο όμως ανέβασες τραγούδι στο facebook με location το σπίτι σου - πανέξυπνο!

7. Το ξέρω θα με σκοτώσεις αλλά ... Ε σαν να την/τον προκαλείς κι εσύ να το κάνει πράξη!

8. Μη με μισήσεις αλλά ... Πες ότι σε μισεί ήδη. Κρέμασες άνθρωπο Σαββατόβραδο; Έκανες τέτοιο πράγμα;

9. Τον επόμενο μήνα θα βρεθούμε σίγουρα! Πώς και δεν είπες τον επόμενο χρόνο; Καλύτερα να βγεις, παρά να ξεστομίσεις κάτι τέτοιο.

10. Είμαι πάρα πολύ απασχολημένη. Όταν κανονίζατε δεν το ήξερες αυτό; Τώρα το έμαθες;

11. Αρρώστησε το αγόρι μου, δεν μπορώ να έρθω. Φυσικά αν στο έκανε αυτό η φιλενάδα σου, θα στεναχωριόσουν πολύ και το ξέρεις. Μήπως να μην κάνεις αυτό που δε θέλεις να σου κάνουν;

xx