Είτε έχεις αγόρι είτε όχι, μπορείς να κάνεις ένα ωραίο και αστείο δώρο στις single φίλες σου. Εξάλλου, αυτές είναι οι σταθερές αγάπες στη ζωή σου όσα αγόρια κι αν περάσουν. Κάθε χρονιά βοηθάτε η μία την άλλη για το τι δώρο να πάρετε στ' αγόρια σας, τι να φορέσετε στο ραντεβού, τι μακιγιάζ ταιριάζει στην περίσταση και τα σχετικά. Φέτος, ευχαρίστησε τις μ' ένα δώρο "αγάπης''!

Ακολουθούν οι 11 καλύτερες προτάσεις γι' αυτή την περίσταση:

1. Κούπα με νόημα. Ειδικά αν οι περισσότερες φίλες σου αγαπούν τον καφέ και τα ροφήματα, αυτό το δώρο θα εκτιμηθεί όσο κανένα άλλο.

2. Θήκη για το κινητό, που θα τις κάνει να γελάσουν αρκετά. Κάθε φορά που θα πιάνουν το κινητό τους θα θυμούνται πόσο τέλεια τις έκανες να νιώσουν - οι single κοπέλες δεν έχουν ψυχή;

3. Σχετικό T-shirt. Με τις εκπτώσεις αυτή την περίοδο, το σίγουρο είναι ότι δε θα καταξοδευτείς. Εξάλλου δεν έχουν τόση σημασία τα χρήματα που θα δώσεις, αλλά η κίνηση σου.

4. Χιουμοριστικά σκουλαρίκια. Τουλάχιστον μια από τις κολλητές σου θα τα φορέσει, αυτή που τολμάει να ντύνεται διαφορετικά, αυτή που θέλει να τραβάει τα βλέμματα πάνω της, αυτή που της αρέσουν τα πρωτότυπα δώρα.

5. Καρφίτσα για τζιν τζάκετ ή τσάντα. Μπορεί να θέλεις βασικά να κάνεις πλάκα στις φίλες σου μ' αυτά τα δώρα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα είναι στιλάτα.

6. Πόστερ για το δωμάτιο. Εγώ θα το έβαζα σίγουρα στον τοίχο μου, ελπίζω το ίδιο να έκαναν κι εκείνες. Εφόσον πρόκειται για τόσο κοντινές σου φίλες, θεωρώ δεδομένο ότι έχετε την ίδια αίσθηση του χιούμορ.

7. Αυτοσχέδιο θεματικό δώρο. Έστω ότι τη μια τη χώρισε πριν δέκα μέρες ο αλήτης και ακόμη δεν έχει συνέλθει. Τι μπορείς να της φτιάξεις; Πέρα από τη διάθεση, μπορεί να φτιάξεις για εκείνη έναν ειδικό εξοπλισμό για χωρισμένα κορίτσια. Άκρως απαραίτητα: σοκολάτα για ώρα ανάγκης και βερνίκια.

8. Ταπετσαρία για το σαλόνι. Αν κάποια απ' όλες δε μένει μόνη της, καλύτερα να το αποφύγεις. Ίσως να μη χαρούν τόσο οι γονείς της όταν το δουν κοτσαρισμένο στο σπίτι τους - δεν πιάνουν τ' αστεία σας βλέπεις.

9. Φιόγκος για τα μαλλιά. Αν και πολύ θα ήθελα η επίσημη ονομασία να ήταν ''φιούμπα''. Στο ίδιο χαριτωμένο κλίμα, θα κάνεις τις φίλες σου να χαρούν και να ξεχάσουν ότι κανένα αγόρι δεν τους πήρε σοκολατάκια μια τέτοια μέρα.

10. Δώρα βασισμένα σε inside jokes. Υπάρχει πιο κατάλληλο δώρο για τη φίλη εκείνη που λατρεύει τις πατάτες και το junk food;

11. Anti - Valentine's Card. Το απόλυτο must για μια τέτοια μέρα! Γράψε ό,τι σου έρθει, βάλε τη φαντασία σου να οργιάσει, μπορεί να είναι ένα ποίημα, ένα σχέδιο ή λίγα και καλά - μια φράση, μια λέξη.

xx