Πέρα από το άγχος και το στρες, ένα βιβλίο ζωγραφικής για ενήλικες μπορεί να αποδειχτεί μια πολύ καλή παρέα όταν η φίλη σου έχει αργήσει στο ραντεβού σας, όταν περιμένεις την οικογένεια σου για φαγητό, όταν δεν πιάνει το ίντερνετ σου ή όταν απλά θέλεις να ηρεμήσεις από τις οθόνες, τα βιβλία και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Φυσικά και μπορείς να ζωγραφίζεις με παρέα, δε χρειάζεται να απομονωθείς, πάρτε μπλοκ και ξυλομπογιές με τις κολλητές σου και αφήστε την καλλιτεχνική σας τάση να βγει στην επιφάνεια - κάπως έτσι θα γίνουν οι πιο αυθόρμητες και χαλαρές συζητήσεις.

Ποιά είναι τα 5 θετικά που σου προσφέρουν τα coloring books;

1. Ξεχνάς οτιδήποτε σε στρεσάρει. Δε χρειάζεται να ζωγραφίζεις με τις ώρες και να βγαίνεις εκτός προγράμματος. Λίγα λεπτά αρκούν για να ηρεμήσεις, να αποφορτιστείς και να χαλαρώσεις.

2. Το λες και μια μορφή τέχνης. Μπορεί ποτέ να μην ήσουν καλή στη ζωγραφική, μπορεί να ήσουν η μόνη που δεν έπαιρνε ποτέ 10 σ' αυτό το μάθημα, που το βαριόσουν σαν τις αμαρτίες σου. Στην περίπτωση αυτών των βιβλίων δε χρειάζεται να έχεις ταλέντο, το μόνο που χρειάζεται είναι να μην ξεφεύγεις από το περιθώριο. Πολλές σελίδες έχουν τέλεια σχέδια, ιδανικά για να κρεμαστούν στον τοίχο του δωματίου σου.

3. Χωράει στην τσάντα σου (και πάει παντού). Περιμένεις να έρθει η φίλη σου, κάθεσαι υπομονετικά στην τράπεζα περιμένοντας να έρθει η σειρά σου, το λεωφορείο σου κόλλησε στην κίνηση, τα ακουστικά τα ξέχασες στο σπίτι και δεν μπορείς να ακούσεις μουσική. Τόσοι παράγοντες μπορούν να συνομωτήσουν καθημερινά, ώστε να κάνουν τα βιβλία ζωγραφικής μια καλή παρέα.

4. Περνάς την ώρα σου όταν δεν έχεις τίποτα (απολύτως) άλλο να κάνεις. Είσαι στο σπίτι, βαρέθηκες να χαζεύεις στα social media, δε θες να δεις τηλεόραση ούτε να μιλήσεις στο τηλέφωνο. Έστω ότι είναι απόγευμα Κυριακής και σε πιάνει αυτή η μανία γιατί-δεν-κρατάει-αιώνια-το-ΣΚ, βάλε την αγαπημένη σου μουσική να παίζει, πάρε τα χρώματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση και ξεκίνα τη ζωγραφική.

5. Αποτελεί την πιο φτηνή θεραπεία. Για να σκεφτείς τι θα κάνεις με τον τύπο που σου αρέσει, για να λύσεις μόνη σου ένα πρόβλημα σου, για να ηρεμήσεις από την καθημερινότητα που σε πιέζει.

xx