Είναι σημείο των καιρών ότι οι γυναίκες πιέζονται ιδιαίτερα όσον αφορά το σώμα τους. Τόσο τα πρότυπα ομορφιάς όσο και οι καθημερινές «ωραίες» γυναίκες κάνουν ολοένα και περισσότερα κορίτσια, αλλά και γυναίκες να ασφυκτιούν από την πίεση του να έχεις «ωραίο σώμα». Γιατί μεταξύ μας τώρα, μην τολμήσει μια γυναίκα να έχει 5-10 παραπάνω κιλά, γίνεται αμέσως αντικείμενο σχολιασμού και κακεντρέχειας.

Αλήθεια, φάε κορίτσι μου, όσο θες. Θες να φας λίγο; Φάε λίγο. Θες να φας πολύ; Φάε πολύ. Μην αφήσεις κανένα να σου κάνει κουμάντο στο πιάτο σου. Εκτός βέβαια εάν επιβαρύνεις αισθητά την υγεία σου, οπότε θα σου κάνει κουμάντο ο γιατρός. Αλλά δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα για το σώμα σου, επειδή δεν ανήκεις στην «ελίτ» των αδυνάτων. Δεν χρειάζεται να το απεχθάνεσαι και να το κρύβεις. Ζεις σε μια εποχή που όλοι θα σε κρίνουν ο,τι κι αν κάνεις. Γιατί απλώς, η πλειονότητα δεν έχει μάθει να ασχολείται με τα δικά της προβλήματα, αλλά κάνει προβολές του κομπλεξισμού της στους άλλους. Συνήθως οι άνθρωποι που δεν κοιτάνε τη δουλειά τους είναι κενού περιεχομένου και άνευ ουσίας, οπότε γιατί να δώσεις σημασία;

Στη ζωή σου να μάθεις να κάνεις κουμάντο εσύ. Αν σ' αρέσει το σώμα σου έτσι όπως είναι,αγάπησε το. Λάτρεψε το και ανάδειξε το. Αν δε σ'αρέσει εσένα και θέλεις να αλλάξεις για ΕΣΕΝΑ, να το κάνεις. Για κανέναν άλλο να μην αλλάξεις, γιατί η προσπάθεια σου δε θα αποδώσει.

Να είσαι ευτυχισμένη κορίτσι μου κι ας μην έχεις επίπεδη κοιλιά. Κι ας μην σε κοίταξε ο σφίχτης.

Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που μαγεύονται από την αύρα σου και το υπέροχο σου χαμόγελο. Που δε θα προσέξουν ποτέ ότι πήρες 3 κιλά λόγω εξεταστικής. Δε θα σε κάνουν να νιώθεις αδιάφορη. Μην μπαίνεις σ' αυτόν τον φαύλο κύκλο. Τα πρότυπα συνήθως αντικατοπτριζουν την κοινωνική εξέλιξη του κόσμου. Οπότε μη γίνεσαι θύμα τους. Είσαι αυτή που είσαι και είσαι αρκετή όπως είσαι για να σε δεχθούν, να σε αγαπήσουν και να σε εκτιμήσουν. Το ξέρω πως πιέζεσαι μα πάψε, γιατί η ζωή σου δεν είναι η ζυγαριά. Είναι εσύ. Κι εσύ είσαι πολλά παραπάνω από μερικά κιλά.

Υ.Γ Και κορίτσια μην βλέπετε τις άλλες γυναίκες ανταγωνιστικά. Αγκαλιάστε τες και καταλάβετε τες. Μην τις κρίνετε. Είναι σαν εσάς. Είμαστε όλες τόσο διαφορετικές μα και τόσο ίδιες.

Πηγή: neopolis.gr