Το ξεκίνημα κάθε χρονιάς είναι μια καλή ευκαιρία να βάλεις νέους στόχους. Δε θέλω όμως προχειρότητες, θέλω οργανωμένα πράγματα! Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε με προσοχή τί θέλεις να πραγματοποιήσεις αυτή τη χρονιά, τί στόχοι έχουν ξεμείνει από τη χρονιά που φεύγει και τί παραπάνω θα ήθελες να πετύχεις το 2016. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να το πιστέψεις! Όσο για τους fashion στόχους που πρέπει να πετύχεις αυτή τη χρονιά, μην αγχώνεσαι, θα είναι για το καλό σου (και της ντουλάπας σου). Προτείνω να σκεφτείς πολύ σοβαρά τα παρακάτω:

1. Βρες κάτι να κάνεις επιτέλους με τα ρούχα που δε φοράς πια. Για πόσο ακόμη θα τα κρατάς στην ντουλάπα σου άδικα; Άλλαξες στιλ, άλλαξες νούμερο, μετάνιωσες για τις αγορές του παρελθόντος. Όποιος και να είναι ο λόγος που δε φοράς αρκετά κομμάτια, σίγουρα δε χρειάζεται να γεμίζεις μ' αυτά την ντουλάπα σου. Μπορείς να τα δώσεις στις φίλες σου ή ακόμη καλύτερα, σε άτομα που τα χρειάζονται πραγματικά και θα τα εκτιμήσουν όσο κανείς άλλος. 

2. Φόρα επιτέλους τα ρούχα που δεν έχεις τολμήσει μέχρι τώρα. Πόσες φορές δεν έχεις σκεφτεί ότι θα φορούσες ένα συγκεκριμένο φόρεμα αν έχανες 3-4 κιλά ή κάποιο παντελόνι αν είχες τα κατάλληλα παπούτσια; Βάλε στόχο να αποκτήσεις φέτος όλα αυτά τα κομμάτια που ονειρεύεσαι, ό,τι και να σημαίνει αυτό! Πολλές φορές δεν είναι οικονομικό το θέμα, αλλά περισσότερο έλλειψη αυτοπεποίθησης ή και ντροπή χωρίς λόγο. 

3. Καιρός να δανειστείς κομμάτια από τις ντουλάπες συγγενών. Σίγουρα υπάρχουν κομμάτια στην ντουλάπα της μαμάς σου ή ακόμη και της γιαγιάς σου (από τα ένδοξα νιάτα της) που θα ήταν σκέτοι θησαυροί σήμερα. Αν υποσχεθείς ότι θα τα επιστρέψεις στην κατάσταση που τα πήρες, δεν πιστεύω ότι θα αρνηθούν να στα δώσουν. Ξέρεις τί είναι να έχεις vintage τσάντα και φουλάρι χωρίς να δώσεις μισό ευρώ;

4. Θα κάνεις επιτέλους τα μαλλιά σου όπως ακριβώς θέλεις; Όλο γκρινιάζεις για τα μαλλιά σου και ποτέ δεν αφιερώνεις χρόνο για να βρεις το χρώμα ή το κούρεμα που σου ταιριάζει. Κοίτα περιοδικά, ψάξε online, παρατήρησε τις κοπέλες στο δρόμο, ρώτα τις φίλες σου για να πάρεις ιδέες. Ήρθε η στιγμή να αλλάξεις τα μαλλιά σου, πάρτο χαμπάρι!

5. Αγόρασε ένα ''καλό'' κομμάτι για την ντουλάπα σου. Προσωπικά έχω την τάση να αγοράζω πιο φτηνά ρούχα, ώστε να μη νιώθω τύψεις για τα χρήματα που ξοδεύω. Το αποτέλεσμα όμως είναι να μην έχω ένα ''καλό'' κομμάτι στην ντουλάπα μου, δηλαδή ένα ξεχωριστό φόρεμα ή ένα ωραίο σακάκι. Φέτος ας ξοδέψουμε πιο σοφά τα χρήματα μας λοιπόν!

6. Μιας και το έφερε η κουβέντα, φέτος βάλε στόχο να κάνεις τις πιο σοφές αγορές ever. Σκέψου το πολύ καλά πριν αγοράσεις κάτι. Εξέτασε τους λόγους που το αγοράζεις, πώς μπορείς να το συνδυάσεις και μην παραλείψεις να το δοκιμάσεις πριν το πληρώσεις. Το ξέρω ότι μπορεί να βαριέσαι (εγώ να δεις!) αλλά κάπως έτσι ξοδεύεις άδικα τα χρήματα σου σε ρούχα που απλώς σκονίζονται μέσα στα συρτάρια σου.

Καλές αγορές!!