Μιας και πέσαμε σε θέμα για κινητά (εντελώς τυχαία), ευκαιρία να σου πω και γω τον πόνο μου. Όσοι με ξέρουν πονούν μαζί μου, νιώθουν το δράμα μου και τους ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση τους. Το κινητό μου, που λες, δε μας τα λέει καλά εδώ και ένα χρόνο περίπου. Κολλάει απίστευτα, είναι τρομερά αργό, δεν μπορώ να απαντήσω σε κλήση ή να γράψω μήνυμα άπειρες φορές μέσα στη μέρα, ενώ τυχαίνει να κλείνει μόνο του ή να μην μπορώ να διαγράψω φωτογραφίες. Αν αυτό δεν είναι δράμα, τότε τι είναι;

Ε, λοιπόν, το θέμα με τις εφαρμογές πολύ με πονάει γιατί όπως καταλαβαίνεις, όχι να κατεβάσω εφαρμογές, αλλά ούτε τα βασικά δεν μπορώ πλέον να κάνω. Κι αφού είπα το δικό μου story of my life, καιρός να μιλήσω για τις εφαρμογές που εσείς οι τυχεροί μπορείτε να απολαμβάνετε στα κινητά σας. Οι καλύτερες εφαρμογές του 2015 είναι οι παρακάτω και φαντάζομαι εσύ θα τις έχεις ήδη. Για τσέκαρε όμως μήπως σου ξέφυγε καμία:

1. Colorfy. Αντί να πάρεις μπλοκ και να αρχίσεις τις ζωγραφικές σ' αυτή την ηλικία, κατεβάζεις την εφαρμογή που έχει 27 χρώματα και έχεις την ψευδαίσθηση ότι ζωγραφίζεις χωρίς να χαλάς χαρτιά ή να γεμίζεις τα χέρια σου με χρώματα. Τεχνολογία σου λέει μετά.

2. Layout. Γι' αυτή την εφαρμογή στα έχω πει αναλυτικά εδώ!

3. Periscope. Σε περίπτωση που θέλεις να τραβήξεις ένα βίντεο, βρήκες την καλύτερη εφαρμογή. Είτε βρίσκεσαι σε αγώνα είτε μπροστά σε κάποιο συμβάν, πατάς το πλήκτρο και τραβάς ό,τι συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου. Έπειτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το link για να το ποστάρεις όπου θες.

4. Safetrek. Με ένα μικρό ποσό που καλείσαι να δώσεις κάθε μήνα, εσύ Ελληνίδα μάνα ή εσύ κόρη της Ελληνίδας μάνας, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Με ένα μόνο κλικ βρίσκεσαι ένα βήμα πιο κοντά στην αστυνομία, ενώ όταν ο κίνδυνος περάσει μπορείς πια να βγάλεις την εφαρμογή σου από την κατάσταση ετοιμότητας. Τώρα το πόσο ισχύει αυτό στη χώρα μας, είναι άγνωστο. (Παρακαλώ πολύ όποια γνωρίζει κάτι παραπάνω να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία της!)

5. COAT? Έτσι, για να μην αγχώνεσαι καν για τις μεταβολές του καιρού. Έτσι, για να μην κουβαλάς άδικα το μπουφάν σου. Έτσι, για να έχεις μια απάντηση στη μαμά σου που θέλει να ντύνεσαι σαν πατάτα.

6. VIVINO. Ο κόσμος του κρασιού στα χέρια σου, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν είσαι σίγουρη για το κρασί που επέλεξες; Ανέβασε τη φωτογραφία του μπουκαλιού και θα βρεις αμέσως όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, όπως πχ με ποιό φαγητό μπορείς να το συνδυάσεις καλύτερα.

7. Dubsmash. Περιττές οι συστάσεις, γι' αυτό ένα πράγμα θα πω μόνο: με κουράσατε πολύ όλοι εσείς με τα βιντεάκια σας!

8. Microsoft Translator. Ορίστε, κάτι τέτοια χρήσιμα πολύ μου έχουν λείψει να ξέρεις. Μιλάς στο κινητό σου στη γλώσσα σου και σε λίγα δευτερόλεπτα έχεις μετάφραση (γραπτή και προφορική!) σε μια γλώσσα που θα επιλέξεις από τις 50 που υπάρχουν.

9. Pause. Διώχνει το στρες, σε ηρεμεί, βοηθάει λίγο το Tai Chi, άλλο λίγο και η τεχνολογία και όλα καλά. Απλά κουνάς το δάχτυλο σου πάνω στην οθόνη όπως σου υποδεικνύει η εφαρμογή και θα νιώσεις άλλος άνθρωπος.

10. Sunrise Calendar. Για να προγραμματίσεις τα πάντα, από ένα επεισόδιο που θέλεις να δεις στην TV, μέχρι και να ενώσεις όλα σου τα ημερολόγια σε ένα. Αρκετά βολικό, έτσι;

11. Morning Man Alarm Clock. Το καλύτερο στο άφησα για το τέλος φυσικά! Μια σέξι γαλλική αντρική φωνή φροντίζει να σε ξυπνάει τόσο όμορφα, λες και κοιμήθηκες στο Παρίσι δίπλα στον Αλιάγα ένα πράγμα. Αχ και ξανά αχ!