Για εκείνες τις φορές που μια μικρή σου αδυναμία σου κερδίζει την αιωνιότητα, ναι γι' αυτές τις φορές ζούμε. Όταν γεμίζεις την κούπα με τον 3ο ή 4ο καφέ της ημέρας, έχεις και μερικές τύψεις. Οι έρευνες δίνουν και παίρνουν, στη μια έρευνα θα διαβάσεις ότι βλάπτεις τον οργανισμό σου και στην άλλη ότι του κάνεις καλό. Εγώ μια τέτοια έρευνα βρήκα, λοιπόν, και αποφάσισα να τη μοιραστώ με την κρυφή ελπίδα να αληθεύει. Και κάπως έτσι, όλοι μας θα ζήσουμε αιώνια!

Η έρευνα έγινε από το Harvard School of Public Health - δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου δηλαδή - και οι ερευνητές παρατήρησαν ότι άτομα που κατά μέσο όρο κατανάλωναν μέσα στη μέρα τους από 3 έως 5 κούπες καφέ (ευκολάκι!) είχαν κατά 15% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα σε σχέση με τα άτομα που δεν έπιναν καθόλου καφέ. Υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι δηλαδή, ε;

Νιώθω μεγάλη ανακούφιση αυτή τη στιγμή που σου γράφω και θα απολαύσω διπλά την επόμενη γουλιά καφέ. Το ξέρω ότι δε λένε στην υγειά μας στην περίπτωση του καφέ, αλλά αδιαφορώ. Στην υγειά μας παιδιά!