To smart casual ντύσιμο είναι μια πολύ καλή επιλογή για πολλές και διαφορετικές περιστάσεις, είτε (όντως) casual, είτε λίγο πιο επίσημες. Αν δεν ταίριαζε σε πολλά άλλωστε, δε θα ήταν και τόσο smart. Για μένα το smart casual θα κολλήσει εξίσου τόσο στο γραφείο όσο και στον καφέ, τόσο στη συνάντηση με τον διευθυντή όσο και στο ποτό το βράδυ. Οι καθημερινές είναι ζόρικες μέρες, κάπως πρέπει να πορευτούμε κι εμείς. 

Τί πρέπει να έχει μια έξυπνη casual και βολική ντουλάπα; Τα παρακάτω βέβαια!

1. Μπλούζα/ Πουκάμισο με ρίγες. Ταιριάζει ιδανικά με μονόχρωμο παντελόνι και jacket. Το χρώμα της ρίγας θα παίξει μεγάλο ρόλο φυσικά στην επιλογή παντελονιού, παπουτσιού και τσάντας. Αγαπημένο κομμάτι οτιδήποτε έχει ρίγες για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Κλασικό & casual, παιχνιδιάρικο και σοβαρό ταυτόχρονα.

2. Blazer. Για όλες τις ώρες και τις μέρες! Αν έχεις χρήματα να διαθέσεις για να ανανεώσεις την ντουλάπα σου, αυτό το κομμάτι πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της shopping list. Αν πάλι δεν έχεις χρήματα - δεν πειράζει! - μπορείς να βρεις αρκετά οικονομικά κομμάτια σε ποικιλία χρωμάτων. Ένα σκούρο μπλε ή μαύρο αποτελούν τις πιο safe επιλογές. Από την άλλη, ένα σκούρο πράσινο ή κόκκινο, θα ήταν εξίσου πολύ καλές επιλογές για πιο ξεχωριστά ντυσίματα. Ταίριαξε το με τζιν ή μαύρο παντελόνι και σουέντ μποτάκια.

3. Κλασικό τζιν. Αυτό πρέπει να κουραστείς λιγάκι για να το βρεις. Ιδανικά, προτίμησε ένα τζιν χωρίς πολλά μπαλώματα και σκισίματα, χωρίς στρασάκια και διχρωμίες. Ένα σοβαρό - αν θες κιόλας στενό - και πιο επίσημο τζιν. Δεν μπορώ να μιλήσω πολύ αντικειμενικά, γιατί τα τζιν τα λατρεύω, αλλά πιστεύω ότι μπορούν να ταιριάξουν σε πιο επίσημες περιστάσεις (καλά όχι σε γάμο ρε παιδί μου, αλλά για το γραφείο πχ) ανάλογα με το πως θα τα ταιριάξεις. Ένα smart casual look μπορεί να βασιστεί στο τζιν, και γιατί όχι δηλαδή; Δες εδώ ποια 7 τζιν θα χρειαστείς φέτος!

4. Skinny scarf. Όχι δε θα σε ζεστάνει, αλλά θα πάρεις αρκετούς πόντους στυλ - ειδικά αν το φορέσεις σοφά. Με ένα λευκό T - shirt και ψηλόμεσο παντελόνι, θα γίνεις η σούπερσταρ του γραφείου. Το θέμα είναι αν θα δέσεις το φουλάρι σου ή αν θα το αφήσεις να πέσει απλά ανέμελο! Η επιλογή δική σου.

5. Λευκά sneakers. Κι άλλο αγαπημένο κομμάτι της σεζόν! Τα αγόρασα μόλις πριν ένα μήνα και με έχουν βολέψει με άπειρα ντυσίματα και μ' έχουν σώσει σε αρκετές περιστάσεις. Αποτελούν αναμφίβολα μια καλή επένδυση και ένα πολύ σημαντικό key piece για την ντουλάπα σου. Διαχρονικά & άνετα, τι άλλο να ζητήσει κανείς πια; Δες εδώ πως να καθαρίσεις εύκολα & γρήγορα τα λευκά σου sneakers!