Ξύπνησα με την όρεξη να παραγγείλω το How to be parisian wherever you are, μη με ρωτήσεις πώς μου ήρθε, έτσι απλά μου ήρθε. Κυρίως από περιέργεια πιστεύω, άντε και για μια μικρή αγάπη που έχω για το Παρίσι. Ε δεν το βρήκα διαθέσιμο. Οπότε, για να καλύψω αυτή την περιέργεια άρχισα να διαβάζω σχετικά άρθρα στο internet, μήπως και βρω έναν λόγο για να μην το θέλω πια. Τέτοιο λόγο δε βρήκα, αλλά βρήκα 6 λόγους (βλέπε 6 beauty βήματα) που μ' έκαναν να το χρειάζομαι ακόμη πιο πολύ. Ψαχουλεύοντας βρήκα αυτά, λοιπόν, και τα μοιράζομαι μαζί σου:

Βήμα 1: Προσέχουμε το δέρμα μας όσο πιο πολύ γίνεται. Τί χρειαζόμαστε απαραιτήτως για τη φροντίδα του (και για μια απαλή επιδερμίδα); Ενυδατική κρέμα προσώπου και γαλάκτωμα καθαρισμού. Άντε πες τα έλαια για το πρόσωπο έρχονται σε δεύτερη μοίρα όταν είσαι στα 20κάτι σου.

Βήμα 2: Όσο για το foundation, βάζουμε από λίγο μέχρι και καθόλου. Μόνο το concealer μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άνετα αλλά κι αυτό - μη φανταστείς - όπου είναι απολύτως απαραίτητο, βλέπε μεγάλο σπυράκι. Το ζητούμενο είναι να αναπνέει το δέρμα σε κάθε στιγμή της ημέρας.

Βήμα 3: Μια smoky γραμμή στο μάτι. Όποιο και να είναι το beauty/makeup trend της σεζόν, μια smoky γραμμή ποτέ δεν είναι εκτός μόδας και εποχής. Μικρή συμβουλή: Κάνε τη γραμμή λεπτή σε πρώτη φάση για να σιγουρευτείς κι έπειτα την κάνεις όσο πιο έντονη θες.

Βήμα 4: Φυσικό αλλά και έντονο χρώμα στα χείλη και στα μάγουλα. Φυσικό και έντονο, αρκετά οξύμωρο ε; Να επιλέξεις φυσικούς τόνους, αλλά να δώσεις αρκετή έμφαση και ένταση στα χείλη και στα μάγουλα. Όχι σαν να τρέξαμε και να μας έφυγε το makeup στο δρόμο!

Βήμα 5: Άστα τα μαλλάκια σου ανακατεμένα. Τύπου μόλις σηκώθηκα από το κρεβάτι και βγήκα χωρίς να ετοιμαστώ. Αν έχεις σπαστό μαλλί καλή ώρα, μια μικρή περιποίηση μπορεί να τη θέλεις. Διαφορετικά, ένας κότσος μπαλαρίνας είναι σικ και γοητευτικός.

Βήμα 6: Το προσωπικό σου άρωμα. Αυτό που θα το μυρίζει κάποιος και θα καταλαβαίνει αμέσως ότι μόλις πέρασες από εκεί. Μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου στα αντίστοιχα καταστήματα ή στο σπίτι σου με μια μίξη αρωμάτων. Πρόσεχε μη σου βγει πολύ βαρύ μόνο.

Αυτά διάβασα, αυτά έμαθα κι όταν με το καλό βρω το βιβλίο θα σου πω και περισσότερα!