Δεν μπορείς φυσικά να εύχεσαι να δεις κάποιον να κλαίει, εκτός κι αν πρόκειται για δάκρυα χαράς οπότε αλλάζει το πράγμα. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να αναρωτιέται αν το αγόρι σου ή το παιδί που σου αρέσει κλαίει όταν είναι λυπημένος ή θυμωμένος; Μπροστά σου εννοείται πως κρατιέται και το παίζει μάγκας - θα κλωτσήσει καμιά καρέκλα, θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, θα φωνάξει και έπειτα θα ανοίξει την πόρτα και θα φύγει. Μετά τί γίνεται; Όταν μείνει μόνος του με το πρόβλημα του πώς αντιδράει; Ποιό πρόβλημα ή ποιά κακούργα σκέψη θα τον έκανε να κλάψει;

Kάπου εδώ να πω ότι το γνωστό οι άντρες δεν κλαίνε, δεν ισχύει. Έχω δει άντρα να κλαίει σαν μωρό που του πήραν το αρκουδάκι του - άνθρωποι είναι κι αυτοί, τί τους πέρασες;

Ρωτήσαμε 12 αγόρια για ποιό λόγο μπορεί να έχουν κλάψει -  θα διατηρήσουν την ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους! 

1. '' Θα κλάψω και μόνο στη σκέψη ότι χάνω κάποιον δικό μου. Έκλαψα όταν χώρισα με την κοπέλα που ήμασταν 4 χρόνια μαζί αλλά και όταν έχασα τον σκύλο μου που τον είχα 15 χρόνια σχεδόν. Και οι δυο περιπτώσεις, με έφτασαν στα όρια μου''.

2. '' Περίεργη ερώτηση. Οι άντρες δεν κλαίμε. Άμα κλάψουμε όμως μπορεί να είναι στη διάρκεια μιας ταινίας, αλλά και πάλι εντελώς υποθετικά''.

*Ορίστε; Πώς είπατε;*

3. '' Δεν έχω κλάψει τα τελευταία 10 χρόνια. Τελευταία φορά που έκλαψα ήταν τότε που πέθανε ο σκύλος μου. Ευτυχώς από τότε δεν έχω χάσει κανένα δικό μου. Πιο πρόσφατα, έχω πάει να βάλω τα κλάματα σε κάθε ταινία που πεθαίνει ένας σκύλος''.

*Για κοπέλα ούτε λόγος εδώ πέρα*

4. '' Οι εκπομπές με τις τραγωδίες με κάνουν να κλαίω. Και τα ατυχήματα που συμβαίνουν στους αθλητές την ώρα κάποιου αγώνα. Αυτά".

5. '' Για μένα το κλάμα πρέπει να το κρατάς εκτός αν πρόκειται για σωματικό πόνο. Πριν από δυο χρόνια τραυμάτισα το γόνατο μου και σίγουρα έκλαψα πολύ τότε. Ο ψυχικός πόνος δε μου βγαίνει σε κλάμα, μόνο ο σωματικός. Εννοείται βέβαια πως έκλαψα όταν έχασα ένα φίλο σε δυστύχημα.Πολλές κοπέλες μου έχουν ραγίσει την καρδιά, αλλά αλήθεια, ούτε μισό δάκρυ δεν έριξα τότε''.

6. '' Έκλαψα στην κηδεία της γιαγιάς μου, ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλη την οικογένεια μου''.

7. '' Πέρα από την απώλεια κάποιου ατόμου, έχω κλάψει επειδή δεν είχα τα χρήματα που ήθελα και αυτό με έκανε κομμάτια, κυρίως από άγχος δηλαδή''.

8. '' Θα κλάψω όταν μαζέψω πολλά αρνητικά γεγονότα και έπειτα θα πέσω για ύπνο''.

*Ωραίος!*

9. '' Μια ταινία θα με κάνει να κλάψω σίγουρα!''

* Μη μας πεις, με σκύλους;*

10. '' Έκλαψα όταν έφυγε ο αδερφός μου για το εξωτερικό, δεν ήξερα πότε θα τον ξαναδώ ή πότε θα κατάφερνε να γυρίσει''.

11. '' Όταν χάνω κάποιον που αγαπώ κλαίω, χωρίς να σημαίνει ότι πρόκειται πάντα για θάνατο. Μπορεί να είναι ένας χωρισμός ή ένας αποχωρισμός για κάποιο διάστημα''.

12. '' Δυο πράγματα μπορούν να με κάνουν να κλάψω: η σκέψη και μόνο ότι χωρίζουν οι γονείς μου και όταν θυμάμαι το φίλο μου που αυτοκτόνησε λόγω κατάθλιψης στο λύκειο''.

*Εμ εγώ στα λεγα, μια χαρά κλαίνε κι αυτοί!*