Οι εποχές που ευχόμουν να αρρωστήσω για να μείνω σπίτι πέρασαν και τη θέση τους πήρε το απολυτήριο του Λυκείου. Για μένα η αρρώστια σήμαινε κοπάνα και καθισιό - καλά και σήμερα το ίδιο σημαίνει, αλλά έχω σταματήσει να εύχομαι γι' αυτό. Το κρύωμα ταλαιπωρεί τον οργανισμό σου, σε αναγκάζει να ακυρώσεις τα πάντα, βρίσκεσαι στο κρεβάτι για μέρες και - το πιο σημαντικό απ' όλα - πρέπει να προσέχεις τι τρως. Μωρέ, μήπως να έκανες κάτι να το γλιτώσεις όσο είναι καιρός;

Έστω ότι σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται για τα πρώτα κρυώματα (αδιαφορώ γι' αυτό και συνεχίζω να λατρεύω το φθινόπωρο), τα περισσότερα άτομα που θα συναναστραφείς την έχουν ήδη πατήσει. Πρέπει να βρεις κάτι να σωθείς, χωρίς να χρειαστεί να αποφεύγεις τους πάντες. Η λύση είναι: Περισσότερος ύπνος!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε σε ακαδημαϊκό περιοδικό με τίτλο '' Sleep'', τα μικρόβια που προκαλούν το κλασικό κρύωμα είναι παντού - μα παντού! Όσο περισσότερο κοιμάσαι, τόσο περισσότερο προστατεύεσαι για καθαρά πρακτικούς λόγους. Αν κάθε βράδυ κοιμάσαι κατά μέσο όρο για 5-6 ώρες, τότε ο κίνδυνος να αρπάξεις ένα κρύωμα είναι κατά 4 φορές μεγαλύτερος συγκριτικά με κάποιον που κοιμάται 7-8 ώρες.

Ποιός είναι ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο; Όσο περισσότερο βρίσκεσαι ξαπλωμένη, τόσο πιο εύκολο είναι για τον οργανισμό σου να παλέψει τους ιούς και τις λοιμώξεις. Τόσο απλά. Αν θέλεις να γλιτώσεις το κρύωμα, πρέπει να δώσεις στον οργανισμό σου την ευκαιρία να χτίσει τις άμυνες του.