H pencil skirt δεν είναι παρά μόνο μια φούστα σε μακριά και σχετικά στενή γραμμή, που φτάνει ως το γόνατο - λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω, δε θα τα χαλάσουμε εκεί. Μάντεψε από που παίρνει το όνομα της (δεν απαιτεί ιδιαίτερη σκέψη) από το μολύβι που είναι μακρύ και λεπτό. Κάπως έτσι είναι και η φούστα σου! 

Μην αναρωτιέσαι καν αν είναι της μόδας, είναι και πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Κολακεύει το σώμα, κι αν φορεθεί σωστά,μπορεί να σου δώσει τόνους στιλ. Με ένα ωραίο T-shirt ή ένα jacket, μπορεί να αναδείξει το σώμα σου και τη θηλυκότητα σου. Μην τη θεωρήσεις ''ξενέρωτη'' επειδή δε δείχνει ολόκληρο το πόδι σου, η pencil φούστα ξέρει ακριβώς τι κάνει.

Ειδικά η μαύρη φούστα - μολύβι δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα σου. Δεν ξέρω τι θα κάνεις, αλλά φρόντισε να την αποκτήσεις. Θα δεις ότι αποτελεί το τέλειο key piece κάθε σεζόν - δε θα σε απογοητεύσει, στο υπογράφω.

Πως να τη φορέσεις;

Με T-shirt. Για να πας μια βόλτα ή και για μια όχι και τόσο επίσημη συνάντηση. Για ραντεβού; Ναι. Για το γραφείο; Ναι. Για τη βραδινή σου έξοδο; Ναι. Δεν έχει σημασία αν το  T - shirt είναι μονόχρωμο ή πολύχρωμο, αν θα έχει γράμματα ή αν θα είναι σκέτο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό κι από το μανίκι και το κόψιμο στο λαιμό το κατά πόσο θα φαίνεται επίσημη ή όχι. Δες ποια είναι τα 8 λευκά μπλουζάκια που πρέπει όπως και δήποτε να έχεις μιας και το θυμήθηκα.

Με πουκάμισο. Για το γραφείο ή τη συνέντευξη για δουλειά, για μια συνάντηση ή ένα επίσημο οικογενειακό τραπέζι, για ένα απόγευμα στο θέατρο ή τα γενέθλια μιας φίλης, ταιριάζει με τα πάντα και πάει παντού. Φυσικά τα αξεσουάρ που θα προτιμήσεις και η τσάντα που θα κρατήσεις μπορούν να δώσουν άπειρες δυνατότητες σ' αυτό το look. Καιρός να αυτοσχεδιάσεις!

Με φλατ. Αχ, αγαπώ τα ρούχα που φοριούνται με φλατ παπούτσι, γιατί είμαστε κι εμείς που έχουμε τσακωθεί εδώ και χρόνια με το τακούνι. Μπορεί να μην είναι ντε και καλά αθλητικό, μπορεί να είναι λίγο πιο suitable, σαν να λέμε τα converse σου ή τα stan smith που πήρες στις εκπτώσεις. Ο κανόνας ότι η τσάντα και τα λοιπά αξεσουάρ παίζουν σούπερ καθοριστικό ρόλο ισχύει και σ' αυτή την περίπτωση.

Και ποια pencil φούστα να προτιμήσω;

Με διάφορα prints, ώστε να ταιριάξει γάντι με μια απλή μονόχρωμη μπλούζα. Δε θέλουμε υπερβολές όμως! Μην τυχόν και σε δω δηλαδή με εμπριμέ μπλούζα και εμπριμέ φούστα γιατί θα έρθω να στη βγάλω. Όταν το ένα κομμάτι του ντυσίματος κάνει λίγη φασαρία, το άλλο παραμένει εντελώς σιωπηλό. Σύμφωνες;

Μονόχρωμη για να έχεις το περιθώριο να κάνεις ό,τι συνδυασμό θέλεις, τόσο χρωματικά όσο και με τα υπόλοιπα αξεσουάρ και τα ρούχα που θα πλαισιώνουν την pencil φούστα σου.

Τέλος, προτείνω να δοκιμάσεις και μια δερμάτινη. Μόνο με 3 λέξεις μπορώ να τη χαρακτηρίσω: διαχρονική, στιλάτη και (πάντα) σικ. Αν σου πηγαίνει, να δεις που θα σε ξελασπώσει όταν δε θα έχεις τι να φορέσεις σε όλες αυτές τις επίσημες περιστάσεις. Εδώ θα λυγίσω και μέχρι και εγώ θα προτείνω να τη φορέσεις με τακούνι.

Υ.Γ. Ρίξε μια ματιά εδώ για περισσότερα looks για τη φούστα - μολύβι που αγαπάμε!

Φωτογραφίες