Oλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο. Κάποιοι το περνάμε κάθε εβδομάδα και ευχόμαστε να υπήρχε άλλη μια μέρα μεταξύ Σαββατοκύριακου και Δευτέρας.  Είναι η αρχή της εβδομάδας αλλά οι περισσότεροι από εμάς την βλέπουμε σαν τιμωρία που καθίσαμε για μια δυο μέρες. Η τιμωρία μας είναι η σχολή, με τον καθηγητή που θα αποφασίσει να σου απευθύνει τον λόγο με το που μπεις στην αίθουσα, ή η δουλειά με τον γκρινιάρη προϊστάμενο που θα σου ζητήσει λογαριασμό για ότι έγινε ή δεν έγινε.

Έχουμε τρεις λέξεις για σένα. 1. Υπομονή. 2. Υπομονή. 3.Υπομονή. Έχουμε και μερικές ιδέες για να αρχίσεις να βλέπεις τις Δευτέρες σου με άλλο μάτι. Αν αλλάξεις στάση εσύ μπορεί να αλλάξουν και οι άλλοι, που ξέρεις;

1.Άσε τα πολλά ξυπνητήρια και σήκω στο πρώτο ντριιιιιιιιιιιιιιν*!

Το ξέρεις αυτό το κλασικό με το «υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο»; Θέλουμε να σου πούμε ότι είναι αλήθεια. Μην βάζεις 5 ξυπνητήρια. Αφού ξέρεις θα το αφήσεις και θα σηκωθείς τελευταία στιγμή. Ενώ… άμα βάλεις μόνο ένα θα ξέρεις ότι δεν έχεις άλλη επιλογή και θα σηκωθείς. Το μεγάλο μυστικό είναι να κάνεις αυτό που βλέπεις στις ταινίες. Βάλε ένα δυνατό και ενεργητικό τραγούδι να παίζει με το ξυπνητήρι σου. Ότι δουλεύει καλύτερα για σένα. Σήκω με την μία και κουνήσου στον ρυθμό. Δεν θα ξανανιώσεις αυτή την πρωινή υπνηλία ποτέ ξανά.

2.Ετοίμασε το πρωινό σου από το βράδυ

Δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Δεν χρειάζεται να μας πεις πόσο βαριέσαι να το φτιάξεις. Ξέρουμε ότι πιθανότατα θα πάρεις ένα κρουασάν και καφέ από τον δρόμο. Ξέρεις όμως πόσο λάθος είναι αυτό για την δίαιτα και για την ρουτίνα σου… για να μην αναφέρουμε το πορτοφόλι  σου. Μην αγχώνεσαι. Απλά το προηγούμενο βράδυ μάζεψε όλα όσα χρειαστείς και βάλε τα σε θέση «μάχης».

3.Κανόνισε έξοδο μετά την δουλειά της Δευτέρας

Η  ιδέα και μόνο ότι το βράδυ σου θα είναι ευχάριστο, με φίλους ή με τον φίλο σου, θα κάνουν την μέρα να περάσει σαν νερό. Όσα θέματα και αν αντιμετωπίσεις κατά την διάρκεια της μέρας, θα είναι πιο υποφερτά απλά και μόνο στην σκέψη του «μετά» . Φαγητό ή ποτό ή και τα δύο θα σε χαλαρώσουν και θα είσαι μια χαρά για την υπόλοιπη εβδομάδα.

4.Ξύπνα λίγο νωρίτερα

Θα πεις: «Εδώ δεν μπορώ να σηκωθώ όταν πρέπει, θα καταφέρω να σηκωθώ και νωρίτερα;» Η απάντηση είναι ‘Ναι’. Δεν λέμε να χάσεις τον ύπνο σου, αλλά αν καταφέρεις να σηκωθείς 5 λεπτά νωρίτερα θα κάνεις την διαφορά. Θα έχεις την άνεση να ετοιμαστείς όπως πρέπει χωρίς να τρέχεις, θα πάρεις πρωινό χωρίς να σου σταθεί στον λαιμό. Θα φτιάξεις την γραμμή του eyeliner και πιθανότατα δεν θα ξεχάσεις να πιεις τις βιταμίνες σου.

5.Δοκίμασε κάτι καινούργιο στα μαλλιά σου

Δούλεψε με το υλικό που έχεις… στο κεφάλι σου. Φτιάξε μια πλεξίδα ή ένα σινιόν. Γύρνα μερικές τούφες γύρω από τον κότσο και αμέσως θα γίνει προσεγμένος και του «κομμωτηρίου». Νομίζεις ότι δεν έχεις χρόνο, αλλά αυτά τα χτενίσματα χρειάζονται λιγότερο χρόνο από το κλασικό «λούσιμο – στέγνωμα». Για να μην πούμε για το πόσο πιο προσεγμένα θα φαίνονται.

6.Ξεκίνα το δικό σου «καφέ»

Δεν θα ήταν τέλειο να πήγαινες στο γραφείο και να έβρισκες εκεί, έτοιμο καφέ; Μίλα με τους συνεργάτες σου και κανονίστε να φέρνετε καφέ για όλους, εναλλάξ. Θα έρθει και η στιγμή που θα πάρεις εσύ τους καφέδες, αλλά σκέψου όλες τις υπόλοιπες Δευτέρες. Άσε που όταν έρθει η σειρά σου μπορείς να «κλέψεις» και να τους κάνεις delivery λίγο πριν φτάσεις στο γραφείο.

7.Κράτα για τις Δευτέρες τα καινούργια επεισόδια της σειράς

Κάνεις το λάθος και τα μαζεύεις όλα για το Σαββατοκύριακο. Πρώτον δεν προλαβαίνεις να δεις τα καινούργια επεισόδια σε 5 διαφορετικές σειρές και δεύτερον, έτσι καταλήγεις να μην διαβάζεις ποτέ… τίποτα. Ούτε καν περιοδικά. Ξεκίνα την νέα σεζόν του House of Cards την Δευτέρα και δες ένα επεισόδιο κάθε βράδυ. Έτσι τα Σαββατοκύριακα θα μπορείς να βγαίνεις από το σπίτι. Μπορείς να πας μέχρι και παραλία. Τέλειο;!