Είτε το περίμενες, είτε όχι, είσαι είσαι 18 χρονών, είτε τριάντα, είτε το ήθελες, είτε όχι, η πραγματικότητα είναι αυτή: θα μείνεις μόνη σου για πρώτη φορά, χωρίς την «ομπρέλα» των γονιών σου, χωρίς τις μπάμιες της μαμάς σου και χωρίς τις φωνές του πατέρα ή της αδερφής σου.

Έχεις αγωνία, φόβο, χαρά και νιώθεις πως έφτασε η μεγάλη ώρα. Δες εδώ 10 πράγματα που κάνεις όταν μένεις μόνη σου σπίτι. Πως θα τα καταφέρεις, χωρίς να πελαγώσεις; Αρκεί να κάνεις τα παρακάτω:

1. Προγραμμάτισε τα έξοδά σου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις. Πόσο budget έχεις; Πόσα είναι τα πάγια έξοδά σου κάθε μήνα (σούπερ μάρκετ, νοίκι, κοινόχρηστα, λογαριασμοί κτλ); Κάνε μία λίστα με το τι ξοδεύεις κάθε μήνα, για να μην ξεφύγεις από τον πρώτο μήνα που μείνεις μόνη σου.

2. Ζήτα βοήθεια για την μετακόμιση αλλά και για τον πρώτο καιρό που θα μένεις μόνη σου


Γονείς, φίλες, αγόρι. Όλοι πρέπει να βάλουν ένα χεράκι! Και πρακτικό και ψυχολογικό. Όσον αφορά στο πρακτικό, βρες κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει σωματικά στα πράγματα της μετακόμισης, κάποιον που έχει χρόνο να στηθεί σε τράπεζες, ουρές κτλ και κάποιον που θα μπορεί να βάλει μια λάμπα ή να συνδέσει μια τηλεόραση. Όσον αφορά στο ψυχολογικο, βρες κάποιον που θα σε κάνει χαρούμενη και που αν φοβάσαι τις πρώτες νύχτες μοναξιάς, να μπορεί να έρθει να σου κάνει παρέα.

3. Ετοιμάσου να κάνεις συμβιβασμούς

Όλες έχουμε φανταστεί το σπίτι των ονείρων μας με πολλά χρώματα, ωραία θέα, μπαλκόνι για να καλούμε τους φίλους μας για μπύρες και πολλές άλλες.... ανεκπλήρωτες τις περισσότερες φορές φαντασιώσεις. Κάποια στιγμή ίσως το αποκτήσεις αυτό το ονειρικό σπίτι, αλλά προς το παρόν συμβιβάσου να βλέπει η κουζίνα στον φωταγωγό και όχι στην Ακρόπολη.

4. Πάρε πράγματα από το πατρικό σου που σου χρειάζονται

Οι έλεγχοι από το δημοτικό, μπορεί να μείνουν στο πατρικό σου, δεν χάθηκε και τίποτα! Πάρε μόνο τα απαραίτητα, δηλαδή ρούχα, προσωπικά αντικείμενα και κρεβάτι- κομοδίνο για να μην χρειάζεται να αγοράσεις καινούρια.

5. Κανόνισε να είναι όλα έτοιμα πριν μείνεις το πρώτο βράδυ

Και δεν εννοώ να έχεις πάρει εκείνα τα φοβερά σουπλά που είδες από αυτό το μαγαζί στο Γκάζι. Εννοώ να υπάρχει ρεύμα, ίντερνετ, τηλέφωνο, νερό και κάτι που θα δροσίζει ή θα σε ζεστάνει τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα ή στα 40άρια του Αυγούστου. Είναι κρίμα να πας σπίτι και να μην είναι βιώσιμο. Θα γυρίσεις στο πατρικό σου κατευθείαν. Και τώρα που λέμε πατρικό, δες εδώ γιατί πρέπει να δείχνεις την αγάπη σου στους γονείς σου- και ειδικά στη μαμά σου- κάθε μέρα.

6. Βρες φθηνές ή doityourself λύσεις

Δεν χρειάζεται να τα αγοράσεις όλα από τα καταστήματα. Τα φθηνά καταστήματα επίπλων τα ξέρεις, αλλά εκτός από αυτά, μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου πραγματάκια. Για τραπέζι, μπορείς να πάρεις πάκους με εφημερίδες και να στηρίξεις πάνω ένα κομμάτι γυαλί! Για το μπαλκόνι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις καφάσια για τραπεζάκια ή παλέτες με μαξιλάρια για καναπέ!


7. Απόλαυσέ το!

Το βασικότερο! Μετά από πολλές μέρες ταλαιπωρία, διευθετήσεις, λογαριασμούς, κτλ, θα κάτσεις πάνω στον καναπέ σου, με μια κούπα καφέ και θα πεις: Τώρα το απολαμβάνω! Και απόλαυσέ το, γιατί μια ζωή ζούσες με γονείς, αργότερα θα ζεις με παιδιά και άντρα, οπότε τώρα ευχαριστήσου το!

Δες εδώ 16 πράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή της.

Σου εύχομαι καλή αρχή στο νέο κεφάλαιο της ζωής σου, που θα σε κάνει πιο ώριμη και πιο χαρούμενη!