Δεν έχω γίνει ακόμα μαμά και δεν ξέρω πως μπορεί να είναι... Μπορώ να καταλάβω όμως, από την ιδιότητα της κόρης, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της μητέρας στη ζωή ενός παιδιού, στο χαρακτήρα και στο τι «κουβαλάμε» σε όλη μας την πορεία. Και, συνήθως, «κουβαλάμε» τη μητέρα μας. Προσδιοριζόμαστε από αυτήν, μοιάζουμε με αυτήν και είναι το πρότυπο, η σύγκριση, το σημείο εκκίνησής μας.

Σύμφωνα με όσα πιστεύω εγώ και προσπαθώ να κάνω στην ζωή μου, η μητέρα, το πιο σημαντικό άτομο που υπάρχει, αδιαμφισβήτητα πρέπει να αισθάνεται την αγάπη του παιδιού της. Κι όσο περνούν τα χρόνια, και από την εφηβεία περνάς στην ενήλικη ζωή, αυτή ή διαπίστωση και η ανάγκη γίνεται ακόμα πιο έντονη. Νομίζω, το ίδιο συμβαίνει και εσένα, άσχετα από την ηλικία σου. Κι αν όχι, ορίστε κάποιοι λόγοι που πρέπει να δείχνεις την αγάπη σου στη μητέρα σου:

1. Γιατί είναι αυτή που θα σε αγαπάει ό,τι κι αν γίνει

2. Γιατί είναι αυτή που σε «έπλασε» και σε έκανε τον άνθρωπο που είσαι σήμερα

3. Γιατί, θα έδινε άνετα τη ζωή της για χάρη σου

4. Γιατί δεν κοιμήθηκε πολλά βράδια για να σε προσέχει όταν ήσουν μωρό, όταν ήσουν άρρωστη παιδί και όταν ξενύχταγες ως έφηβη

5. Γιατί όταν άλλες γυναίκες έβγαιναν τα βράδια και διασκέδαζαν εκείνη προτιμούσε να είναι μαζί σου

6. Γιατί, για όλα αυτά που έχει κάνει, θα τα έκανε ακόμα χίλιες φορές και δεν θα την ένοιαζε καθόλου

7. Γιατί τις φορές που ήταν μακριά σου και έπρεπε μόνη σου να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις, εσύ τα κατάφερες και ήσουν ικανή, γιατί αυτή στο έμαθε.

8. Γιατί, όταν θα είναι πια αργά, δεν θα μπορείς να της πεις «σ'αγαπώ» και «σε ευχαριστώ», οπότε πες και δείξε της τώρα πόσο την αγαπάς,

9. Γιατί καταλαβαίνει όταν δεν είσαι καλά και νιώθει άσχημα, ακόμα κι αν εσύ στεναχωριέσαι για κάτι τελείως άσχετο από τη μητέρα σου.

10. Γιατί πάντα σκέφτεται εσένα πρώτα, και μετά όλα τα άλλα.

11. Γιατί είσαι αυτή. Και θα το καταλάβεις, αργά ή γρήγορα.