Η φιλοσοφία μου σχετικά με τη φιλία είναι συγκεκριμένη, πιστεύω δηλαδή ότι κάποιος που δεν έχει φίλους - όχι καμιά λαοθάλασσα, έστω λίγους και καλούς - όλο και κάπου θα φταίει. Δε σημαίνει ότι πρόκειται για άτομο που δεν αξίζει τη φιλία, αλλά ότι οι επιλογές που έκανε ή η συμπεριφορά του ενδέχεται να διώχνουν μακριά τα άτομα που θα γίνονταν πραγματικοί του φίλοι. Αν θέλεις κι εσύ να προσεγγίσεις τα άτομα που έχεις γύρω σου για να γίνουν πολύ καλοί σου φίλοι, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Και μάλιστα τους παρακάτω τρόπους:

1. Να θυσιάζεις το πρόγραμμα σου για να τους δεις. Μην αρνείσαι κάθε έξοδο μόνο και μόνο επειδή δε χωράνε στο πρόγραμμα σου, θυσίασε από τον προσωπικό σου χρόνο και από τις δραστηριότητες σου για να βγείτε.

2. Να συμμετέχεις στις κουβέντες και στις πλάκες, να μη μένεις παθητική. Το θέμα είναι να καταλαβαίνουν πότε είσαι και πότε δεν είσαι μαζί τους, γιατί αν απλά παρακολουθείς τι λένε και δε μιλάς, θα είσαι μια ζωή εκτός.

3. Βγες, χόρεψε, γέλα, πέρνα καλά και θα περάσουν και εκείνοι μαζί σου. Μην είσαι κλεισμένη στο καβούκι σου, αν περνάς καλά αυτό θα φαίνεται αρχικά στο πρόσωπο σου κι έπειτα θα το αντιλαμβάνονται και οι άλλοι.

4. Να είσαι ανοιχτή σε καινούριες δραστηριότητες - εντάξει, εκτός να είναι ελεύθερη πτώση ας πούμε. Μην απορρίπτεις κάτι που αρέσει στους φίλους σου, μπορεί να σου αρέσει και σένα, όπως για παράδειγμα κάποιο είδος χορού ή το αγαπημένο τους μαγαζί ή μία ταινία που έχουν φαγωθεί να δουν.

5. Ταξίδεψε και οργάνωσε εκδρομές - εκεί θα φανεί με ποιον ταιριάζεις πραγματικά. H συγκατοίκηση θα σας φέρει πιο κοντά ή θα σας απομακρύνει για τα καλά.

6. Να ακούς τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Και θα ακούν και εκείνοι τα δικά σου. 

7. Στήριξε κάθε επιλογή τους και συμβούλεψε τους όπως θα ήθελες να σε συμβουλέψουν. Το τελευταίο που θέλει ένας άνθρωπος είναι να έχει γύρω του άτομα που θα τον κατακρίνουν σε κάθε του βήμα.

8. Μαγείρεψε ή φτιάξε γλυκά για τους φίλους σου. Αν το χεις βέβαια, αν όχι, μπορείς να τους καλέσεις αλλά να παραγγείλεις. Η σωματική ακεραιότητα προέχει!

9. Οργάνωσε εξόδους που ξέρεις ότι όλοι θα περάσουν τέλεια. Τόσα μαγαζιά έχουν ανοίξει στην περιοχή σας, κάνε την έρευνα σου.

10. Πήγαινε μαζί τους σε συναυλίες - μην απορρίπτεις ένα συγκρότημα χωρίς να το ακούσεις, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που αξίζει να πας σε κάποιο φεστιβάλ μόνο για το καλοκαιρινοσυναυλιακόχαρμόσυνο κλίμα.

11. Να είσαι πάντα εκεί. Έτσι απλά.

12. Μη χάνεσαι - η φιλία είναι μια σχέση σταθερή, όχι να χάνεσαι και να επιστρέφεις όποτε δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις.

13. Μοιράσου μαζί τους τα πράγματα σου - ναι, και εκείνο το κόκκινο φόρεμα που λατρεύεις. Αρκεί φυσικά να είναι άτομα συνεπή που επιστρέφουν, αλλιώς μην το είδατε το φόρεμα.

14. Να είσαι ο εαυτός σου. Ο καλύτερος εαυτός σου, η καλύτερη εκδοχή σου.