Το να πάρεις ένα δώρο είναι εύκολη υπόθεση. Το να πάρεις ένα ωραίο δώρο που θα ταιριάζει απόλυτα στον αποδέκτη του, θέλει σκέψη και ψάξιμο. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί και να μην επιστραφεί. Με λίγη προσπάθεια, αυτό γίνεται! Εξάλλου, σκέψου και εσύ πως νιώθεις όταν σου παίρνουν κάτι που δεν σου αρέσει.

Πίσω από το συναίσθημα της απογοήτευσης για το δώρο κρύβεται μια μικρή απογοήτευση  και για το άτομο, που δεν σε ξέρει τόσο καλά και δε μάντεψε σωστά το γούστο σου. Γι' αυτό προσπάθησε και εσύ να αποφύγεις τα εξής:

1. Άρωμα

Αν δεν ξέρεις στα σίγουρα τι άρωμα φοράει η φίλη σου ή η ξαδέρφη σου, μην το προσπαθήσεις καν. Μια μυρωδιά που θα ταιριάζει σε σένα, μπορεί να μην είναι το ίδιο ωραία και σ΄εκείνη. Μπορείς να κάνεις την έρευνα σου βέβαια πριν πάρεις το δώρο ή ρώτησε τη τι άρωμα φοράει (χωρίς να χαλάσεις την έκπληξη του δώρου) αλλά αν είναι να πάρεις κάποιο άλλο στην τύχη, καλύτερα να προσπεράσεις αυτή την επιλογή δώρου.

2. Κρέμες περιποίησης

Άλλο δράμα από εκεί! Αυτό κι αν είναι Χ δώρο! Εδώ για τον εαυτό μας δεν μπορούμε να βρούμε αρκετές φορές το προιόν εκείνο που ταιριάζει 100%. Η κρέμα που χρησιμοποιείς εσύ ή που σου πρότειναν, μπορεί να μην κάνει για το τύπο δέρματος της φίλης σου. Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις μια ωραία κρέμα σώματος  - όπου ωραία σκέψου χωρίς έντονη μυρωδιά, για να είναι ουδέτερη και κατα συνέπεια πιο εύκολα αρεστή.

3. Οτιδήποτε σχετίζεται με κιλά, βάρος, δίαιτα

Κρέμα για κυτταρίτιδα (καταραμένη!), βαράκια (ακόμη και αν έχουν ωραίο χρώμα), βιβλίο για υγιεινή διατροφή, συνδρομή στο γυμναστήριο, φόρμουλα για απώλεια βάρους, ζώνη για αδυνάτισμα και τα σχετικά telemarketing δώρα. Είναι προσβλητικό και μπορεί κάπως έτσι να χάσεις μια φίλη. Σκέψου το καλύτερα! Διαφορετικά, μια συνδρομή σε σχολή χορού για εκμάθηση tango ή latin, θα ήταν ένα πολύ ωραίο δώρο, ειδικά αν πηγαίνατε μαζί.

4. Make up, πούδρα, concealer

Κανονικά θα πρεπε να εκτιμηθεί η προσπάθεια σου, αλλά και πάλι έχεις λίγες πιθανότητες να πέσεις μέσα. Πέρα από τον παράγοντα του τι ταιριάζει σε κάθε τύπο δέρματος, εδώ έχουμε και το θέμα της απόχρωσης. Αντί αυτών, μπορείς να προτιμήσεις κάτι σχετικό και ασφαλές όπως καθρεφτάκι, κάτι για τα μαλλιά, νεσεσέρ, σετ περιποίησης νυχιών κλπ.

5. Εσώρουχα

Εκτός αν πρόκειται για άτομο που το ξέρεις τόσο καλά όπως την παλάμη σου. Έτσι και αλλιώς, μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικό το να αγοράσεις εσώρουχα σε άτομο που δεν έχετε στενές σχέσεις. Σε περίπτωση που σκέφτεσαι ένα τέτοιο δώρο για την κολλητή σου, το μόνο πρόβλημα είναι η ακρίβεια στο νούμερο, αλλιώς το γούστο της το ξέρεις αρκετά καλά. Υπάρχει λύση όμως και γι' αυτό, είναι η μόνη περίπτωση που έχεις την άδεια να ψαχουλέψεις τα συρτάρια της.