Θεωρείς ότι ο Barney στο How I met your mother έλεγε τυχαία suit up; Πιστεύεις πως ο Harvey Specter δεν ήξερε πόσο σημαντικό είναι να φοράς ένα καλό κοστούμι; ΦΥΣΙΚΑ και τίποτα δεν είναι τυχαίο καθώς τα ρούχα που φοράς μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σου.

kostoumi-barney-himym-ipopgr (1)

Αν είσαι από εκείνους που πιστεύουν πως το κοστούμι και η γραβάτα είναι ασφυκτικά και σε καταπιέζουν και ο μόνος λόγος να τα φορέσεις είναι να σε πιέσουν οι καταστάσεις –βλέπε γάμος, κηδεία, βαφτίσια, αλλά μια ερευνητική ομάδα υποστηρίζει πως αυτός ο συνδυασμός θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την επιτυχία στον εργασιακό σου χώρο.

Μια σειρά από πέντε μελέτες στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν προπτυχιακοί φοιτητές έδειξαν πως εκείνοι που φορούσαν κοστούμι ήταν πιο πιθανό να σκέφτονται αφηρημένα, εστιάζοντας σε ευρύτερους στόχους τους, αντί για τις λεπτομέρειες της εργάσιμης ημέρας.

kostoumi-barney-himym-ipopgr (2)

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν την τυπικότητα των ενδυμάτων τους και των συμφοιτητών τους πριν από την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων τους, ώστε να βοηθήσουν τους ερευνητές να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης τους.

Εδώ είναι το καλό μέρος: Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες πριν ξανά περάσουν την προφορική συνέντευξη να ντυθούν με δύο τρόπους. Οι μισοί ντύθηκαν με ρούχα τα οποία θα φορούσαν σε κάποια συνέντευξη για μία νέα δουλειά ενώ οι άλλοι μισοί με ρούχα που θα φορούσαν στο μάθημα.

Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ...