Μεγάλο πράγμα να φαίνεσαι κομψή και chic. Κάτι που δεν επιτυγχάνεται πάντα με το να ξοδεύεις υπέρογκα ποσά σε labels, αλλά έχει να κάνει με άλλες, πιο μικρές λεπτομέρειες.


1. Στα μέτρα σου

Η καλή εφαρμογή είναι το Α και το Ω σε μια εμφάνιση, προκειμένου να δείχνει chic. Ακόμα και ένα σακάκι των 30 ευρώ θα δείξει πολύ καλύτερα όταν αγκαλιάζει σωστά το σώμα σου, παρά όταν πέφτει φαρδύ και άχαρο επάνω σου. Κάνε φίλη σου τη μοδίστρα ης γειτονιάς σου και δε θα χάσεις. Θα με θυμηθείς.

 


2. Κάνε έξυπνες μεταποιήσεις

Στο παλτό σου, για παράδειγμα. Ποιο είναι το στοιχείο που τραβάει την προσοχή; Τα κουμπιά. Αν είναι απλά, πλαστικά, μπορείς κάλλιστα να τα αλλάξεις με μερικά πιο εκκεντρικά, τα οποία θα δείχνουν κάπως πιο «ακριβά».

3. Καθαριότητα, η μισή αρχοντιά

Προφανές, θα μου πεις, να σου θυμήσω όμως όλα εκείνα τα πρωινά που έφυγες από το σπίτι με τη μπλούζα που είχε έναν τοσοδούλη λεκέ που νόμιζες ότι δε θα πρόσεχε κανείς. Plot twist: τον πρόσεξαν.

 

4. Μην τα παραπλένεις

Πάμε στην αντίθετη περίπτωση. Το να πλένεις υπερβολικά συχνά τα ρούχα σου, χωρίς προφανή λόγο, κάνει τα υφάσματα και τα σχέδια να ξεθωριάζουν, συνεπώς δείχνουν πιο φθηνά και πρόχειρα. Αν έχεις έναν λεκέ που μπορεί να καθαριστεί τοπικά, προτίμησέ το, από το να πλύνεις όλο το ρούχο. Επίσης, αν θέλεις να ξεφορτωθείς μια μυρωδιά (πχ από τσιγάρο), άφησέ το λίγη ώρα στην κατάψυξη και θα φύγει ως διά μαγείας.

5. Σιδέρωμα, αυτή η μάστιγα

Πιθανότατα το μισείς, είναι όμως απαραίτητο προκειμένου τα ρούχα σου να δείχνουν φρέσκα και κολαριστά. Αν δεν το κατέχεις το άθλημα, σκέψου τη λύση του ατμού, που είναι πιο γρήγορη και εύκολη από το κλασικό σιδέρωμα. Και πάντα να φροντίζεις να κρεμάς τα ρούχα σου, και όχι να τα διπλώνεις, προκειμένου να μη τσαλακώνονται.

6. Άσε τις φαμφάρες

Ναι, ωραία τα strass και οι εκκεντρικές στάμπες, η αλήθεια είναι όμως πως όσο πιο ήσυχο είναι ένα σύνολο, τόσο πιο classy φαίνεται. Less is more, αυτό να θυμάσαι.

7. Μικρές πολυτέλειες

Το μυστικό για ένα outfit που δείχνει ακριβό και stylish είναι να μπορείς να συνδυάσεις οικονομικά κομμάτια με κάτι πιο ακριβό. Έχε το νου σου για κομμάτια σχεδιαστών που μπορείς να βρεις πιο φθηνά στις εκπτώσεις, χωρίς να ξεφύγεις πολύ από το budget σου και βρες έξυπνους τρόπους να τα ενσωματώσεις στο look σου.

Μια ακριβούτσικη τσάντα πχ μπορεί να σώσει ολόκληρη την εμφάνιση, ακόμα κι αν το τζιν σου κοστίζει 15 ευρώ.