Ωραία η οικογένεια - ειδικά αν έχει πολλά μέλη - οι χαρούμενες φωνές, τα γέλια, η παρέα, οι συζητήσεις και τα σχετικά. Κάποια στιγμή έρχεται και η ηλικία όπου θα αντάλλαζες τα παραπάνω (όσο περίεργο κι αν ακούγεται) με λίγη παραπάνω αυτονομία, ηρεμία, ησυχία και χαλάρωση. Το να μένεις μόνη σου έχει πολλά αρνητικά (τι εννοείς πρέπει να σιδερώνω ρούχα;) και πολλά θετικά, τα οποία ακολουθούν στη συνέχεια:

1. Δε χρειάζεται να χαιρετάς τον κόσμο που θα μπαινόβγαινε στο σπίτι για τα υπόλοιπα μέλη - τη φίλη της μαμάς σου, την καθηγήτρια της αδερφής σου, το συνάδελφου του μπαμπά σου. Δεν είναι μόνο η χαιρετούρα, αλλά οι ερωτήσεις που ακολουθούν, όπως πχ, αν διαβάζεις, πως πάει το σχολείο/σχολή, αν βγαίνεις, αν ξενυχτάς, αν ασχολείσαι με τα πολιτικά και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ.

2. Μπορείς να κυκλοφορείς όπως θέλεις, μόνο με το μπλουζάκι ή μόνο με το σορτσάκι ή όπως επιθυμείς τέλος πάντων, χωρίς να αγχωθείς ότι θα σε δει κάποιος ή ότι πρέπει να κλειστείς στο δωμάτιό σου.

3. Φυσικά μπορείς να φέρεις όποιον θέλεις στο σπίτι, ό,τι ώρα να είναι, όσα άτομα χωρέσουν στο φτωχικό σου, κι ας πατήσουν το καθαρό χαλί σου, κι ας χαλάσουν ελαφρώς τη διακόσμηση του σπιτιού - η μαμά σου δε θα πάθει το εγκεφαλικό που θα πάθαινε αν τους έβλεπε στο σαλόνι της.

4. Α και όσο για τις προσωπικές σου στιγμές, ανενόχλητη. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

5. Κανένας καυγάς πια για το ζεστό νερό, ποιος θα μπει πρώτος στο μπάνιο, ποιος έπρεπε να πετάξει τα σκουπίδια και δεν το έκανε, ποιος έβαλε δυνατά μουσική και δεν άφησε τους υπόλοιπους να κοιμηθούν. 

6. Μπορείς να κοιμηθείς όσο αργά θες, ακόμη και να φας junk food για μια βδομάδα (αλλά μην το κάνεις), να πιεις μόνη σου ένα μπουκάλι κρασί βλέποντας το The voice ή να ανάψεις καλοριφέρ Μάη μήνα.

7. Κανείς δε θα σου αποσπάσει την προσοχή από το βιβλίο σου ή το διάβασμά σου ή έστω από το περιοδικό σου ρε αδερφέ.

8. Όσο για τις σειρές που βλέπεις, όσες ώρες και να κάτσεις μπροστά στην οθόνη, όσα επεισόδια και να δεις, ποιος θα σε κρίνει;