Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λένε πρώτη αγάπη και παντοτινή, εγώ θα έλεγα πρώτη αγάπη και καθοριστική. Βασικά, ακόμη δεν είμαι σίγουρη για το ποιος πρέπει να πάρει τον τίτλο της πρώτης σου αγάπης ... το χαζοφλέρτ του γυμνασίου ή η σχέση (η πρώτη) που είχες στο λύκειο; Αν συμπίπτουν αυτά τα δυο, καλώς. Αν όχι; Έστω λοιπόν ότι η πρώτη σου αγάπη είναι και η πρώτη σου σχέση -τσέκαρε τη μνήμη σου, θυμάσαι όσα πρέπει; Ας πούμε, θυμάσαι ...

1. Το πρώτο σας φιλί; Τότε που σε ξάφνιασε και σχεδόν τον φίλησες με κλειστό στόμα και δόντια να αχνοφαίνονται. Αυτή η στιγμή θα καρφώθηκε στο μυαλό σου για καιρό, μέχρι να έρθουν άλλες πιο ξεχωριστές, πιο έντονες και πιο αγαπησιάρικες για να πάρουν τη θέση της.

2. Τη μέρα που γνωριστήκατε; Τότε που έλεγες να πας ή να μην πας σε εκείνο το τραπέζι, αλλά είπες να πας και να το παίξεις άνετη. ''Καλέ δεν πάω για προξενιό, απλά να περάσουμε καλά''. Μπορεί να χωρίσατε και να τον στόλισες με χίλιες δυο λέξεις αλλά μεταξύ μας, ακόμη χαίρεσαι που τελικά πήγες.

3. Το χαμόγελο του; Όχι το ειρωνικό που είχε κάθε φορά που μαλώνατε, το άλλο το γλυκό και το αμήχανο.

4. Την πρώτη σας εκδρομή; Κι αν ήσουν και σε μικρή ηλικία, θα ήταν τόσο περίεργο να πηγαίνεις κάπου με ένα αγόρι, αυτός και εσύ. Μόνοι σας. Καμία φίλη, καμία οικογένεια. Τι εννοείς δεν ήθελες να επιστρέψεις στο σπίτι σου;

5. Κάποιες αστείες στιγμές; Τα γέλια σας, τις κοτσάνες που πέταξες, τις φορές που έχασε τα λόγια του, τα μεταξύ σας αστεία, τα γέλια χωρίς λόγο - έτσι απλά από ευτυχία.

6. Πως ήταν το να είσαι μαζί του; Να υπάρχεις στην καθημερινότητά του, να μιλάτε στο διάλειμμα του από τη σχολή, να στέλνετε μηνύματα όλη τη μέρα, να βγαίνετε στην περιοχή του, να τρως με την οικογένεια του (πόσο καλή μαγείρισσα η μαμά του!), τα στέκια σας, οι κοινές σας παρέες.

7. Πως και πότε χωρίσατε; Πως ήσουν τις πρώτες μέρες, πόσο καιρό σου πήρε να συνέλθεις, πόσες αμέτρητες φορές βγήκες από το σπίτι σου με την ελπίδα να τον πετύχεις, πώς ένιωσες όταν τελικά τον είδες τυχαία, πως άρχισε να ξεφουσκώνει μέσα σου όλο αυτό.