Κλείσε λίγο τα μάτια σου. Πήγαινε σε μια παραλία, με τον ήλιο να έχει ξεπροβάλλει και την θερμοκρασία να είναι στους 30 βαθμούς κελσίου. Ετοιμάζεσαι να βουτήξεις στην θάλασσα. Πώς νιώθεις; Έτσι ακριβώς μπορεί να περιγραφεί ιδανικά η αίσθηση που έχεις όταν ετοιμάζεσαι να μείνεις πρώτη φορά στο σπίτι του. Για την ακρίβεια να μείνετε οι δυο σας ένα Σαββατοκύριακο. Και μπράβο μου που το βρήκα. 

Τι περιλαμβάνει αυτό το ΣΚ; Μερικές άβολες στιγμές για σένα και για εκείνον.

Για σένα:

1.Όταν περάσεις το κατώφλι και σου έρθει μια περίεργη μυρωδιά. Είναι η μυρωδιά της κλεισούρας. Δεν ανοίγει μπαλκονόπορτες με τέτοιο κρύο.

2. Πας στο δωμάτιο του και βλέπεις στους τοίχους αφίσες με ημίγυμνα μοντέλα. Δεν περίμενες ότι θα έχεις σχέση με ένα 15χρονο.

3.Αφήνεις κάτω το μικρό βαλιτσάκι σου και πας να βάλεις πράγματα στο κομοδίνο. Ανοίγεις το κάτω κάτω ράφι και βρίσκεις δύο κουτιά προφυλακτικά. Ανησυχείς λίγο με τις ορέξεις του.

4.Σε καλεί η φύση. Και μάλιστα σε καλεί για υπεραστικό. Ως κλασσικό κοριτσάκι του μπαμπά, ούτε που τις έχεις ονοματίσει αυτές τις ανάγκες και κατά την διάρκεια προσπαθείς να είσαι αθόρυβη. Φυσικά με τέτοιες ανησυχίες δεν ικανοποιείσαι. Πριν βγεις ρίχνεις και δύο τόνους άρωμα just in case.

5. Παίρνει τηλέφωνο η μάνα του και αυτός είναι στο μπάνιο. Σου φωνάζει να το σηκώσεις. Προφανώς και δεν το κάνεις. Σε έχει λούσει όμως κρύος ιδρώτας ότι γνωρίζει πως είσαι εκεί. Ε και;

Για εκείνον:

1.Η στιγμή που του χτυπάς το κουδούνι. Δεν πρόλαβες να του πεις ότι είσαι στο ταξί που σε πάει εκεί και αυτός ούτε το δωμάτιό του δεν μπόρεσε να συμμαζέψει. Τα κουβαριάζει όλα και τα χώνει στην ντουλάπα.

2. Όταν πας στην τουαλέτα. Δεν ξέρει πώς να σε κάνει να αισθανθείς άνετα και να μην ανησυχείς για τυχόν θορύβους, αλλά από το άγχος του πετάει ένα αστείο αλά Τσάντλερ «Άδειασες εκεί μέσα;».

3. Πεινάει. Και ένας από τους λόγους που βρίσκεσαι στο σπίτι είναι και για να τεστάρει αν θα τον περιποιείσαι που και που. Φυσικά όχι κάθε μέρα. Όταν δεν θα μαγειρεύεις θα παίρνει απ΄έξω. Αλλά πώς να σου ζητήσει να αναλάβεις το φαγητό αυτό το διήμερο…;

4. Τον παίρνει τηλέφωνο η μάνα του. Είναι στην τουαλέτα. Δεν το σηκώνεις. Αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή γιατί είναι παλαιάς κοπής η μαμά. Τον φωνάζει «μπακλαβαδάκο». Πεθαίνεις στα γέλια. Εκείνος το έχει ακούσει και δεν ξέρει πώς να σου εξηγήσει το προσωνύμιο.

5. Δεν θέλει να βγείτε από το σπίτι. Εσύ μπορεί να ήρθες για να μείνετε, αλλά το Σαββατόβραδο θες να πάτε κάπου. Εκείνος θέλει να κάτσετε στο σαλόνι να δείτε ταινία, να φάτε και μετά να έρθει το καλό επιδόρπιο.