Εστω ότι αποφάσισες για κάποιο άγνωστο λόγο να αφήσεις το φρέντο καπουτσίνο μέτριο που πίνεις, για το πράσινο τσάι. Ε λοιπόν, σου δίνω 7 καλούς λόγους για να επιλέγεις το τσάι και να το κάνεις συνειδητά και να καμαρώνεις κιόλας. Εξάλλου, το τσάι είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον πλανήτη (μετά το νερό), καιρός να γίνεις και χιπστερού. Ειδικά το πράσινο τσάι, έχει αντιοξειδωτικές δράσεις και υποτίθεται ότι οι κατεχίνες (κάτι χήνες μωρέ) που περιέχει, σου καίνε τα λίπη.

1. Ηρεμεί. Στο προτείνω για κάθε φορά που σε ταράζουν στη δουλειά ή δεν έρχεται αυτό το περιβόητο μήνυμα που περιμένεις από τον Κωστάκη. Δεν ξέρω αν μπορείς να καταπολεμήσεις το στρες της καθημερινότητας σου με λίγο τσάι, αλλά αν ξέρεις ότι θα σου προσφέρει έστω και μια προσωρινή χαλάρωση, δε βρίσκω λόγο να μην το δοκιμάσεις. Φήμες λένε ότι καταπολεμεί την κατάθλιψη και γενικότερα σε αποφορτίζει.

2. Βοηθάει στην απώλεια βάρους. Μη φανταστείς ότι θα τρως σαν τρελή και με λίγο τσάι θα καις τα πάντα, αλλά μέσα σε μια φυσιολογική διατροφή θα δεις ότι το πράσινο τσάι συνδυαστικά με το γεύμα σου, θα βοηθήσει στην καύση και τη χώνεψη. Άσε που θα αντικαταστήσει τα αναψυκτικά που κατανάλωνες σαν να μην υπάρχει αύριο.

3. Μειώνει τους κύκλους κάτω από τα μάτια. Μειώνει το μέγεθος των αγγείων του αίματος στη συγκεκριμένη περιοχή και μειώνει αισθητά το πρήξιμο της συγκεκριμένης περιοχής.

4. Τη χοληστερίνη που την πας; Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το πράσινο τσάι βοηθάει στο να διατηρηθεί η χοληστερίνη καθώς και η πίεση του αίματος σε χαμηλά επίπεδα.

5. Διώχνει το κρύωμαΚαι είναι ύπουλο το κρύωμα, μπορεί να στη φέρει ακόμη κι αν προσέχεις. Σταμάτα να φυλάς χαρτομάντιλα στην τσάντα σου λες και είσαι σκίουρος που αποταμιεύεις βελανίδια και πιες τσάι.

6. Προστατεύει από τα εγκαύματα. Κι από την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στο δέρμα.

Κι αν συνεχίζεις να επιμένεις στον καφέ, μέτρα τα σημάδια για να δεις αν είσαι ... εθισμένη!