Είτε έχεις ανάγκη τον καφέ με το που ξυπνήσεις για να αρχίσεις να λειτουργείς, είτε επειδή απλά σ’ αρέσει η γεύση του, υπάρχουν μερικές ενδείξεις που θα σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις εθιστεί.

Τα τελευταία χρόνια, ο καφές γίνεται της μόδας όλο και περισσότερο. Για κάθε κούπα που πίνεις στο σπίτι, πίνεις άλλη 1 στο δρόμο και άλλες 2 στο γραφείο. Η μία δεν είναι αρκετή. Αν το καλοσκεφτείς, το "πάμε για καφέ" που λέμε όλη την ώρα είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 4 ώρες. Αλλά και ο άτιμος "καφές στο χέρι" που σερβίρεται στο χαριτωμένο ποτηράκι είναι διπλά εθιστικός - και ναι, είμαι ένα από τα θύματα αυτής της εξάρτησης. Όπως και να χει, ο έτοιμος καφές έχει άλλη χάρη. Μπορεί να βιάζεσαι, να έχεις αργήσει, να βρέχει, να χιονίζει, αλλά ο καφές θα χωρέσει πάντα στο πρόγραμμα σου. 

Πριν πιεις τον πρώτο πρωϊνό καφέ είσαι κάπως έτσι;

Φίλοι, συνάδελφοι και η οικογένεια σου σε αποφεύγουν μέχρι να πιεις ικανοποιητική ποσότητα καφέ; Όχι για κάποιο σοβαρό λόγο, ας πούμε ότι γκρινιάζεις λίγο.

Έχεις ένα συγκεκριμένο καφέ που πίνεις - από το συγκεκριμένο μαγαζί, με τη συγκεκριμένη δοσολογία, στη συγκεκριμένη ποσότητα. Ούτε ένας κόκκος ζάχαρης παραπάνω, μην πέσει! Και φυσικά καμία υπομονή προς την κοπέλα που χαζεύει κανένα λεπτάκι μέχρι να στον ετοιμάσει ή προσπαθεί να σου πιάσει κουβέντα επειδή βαριέται θανάσιμα.

Η πρώτη ευτυχισμένη στιγμή της ημέρας είναι όταν παραλαμβάνεις τον (πρώτο) καφέ σου. Ελπίζω να έχεις κι άλλες ευχάριστες στιγμές μέσα στη μέρα σου χωρίς να σχετίζονται απαραίτητα με τον καφέ.

Δεν έχεις χειρότερο από εκείνη την τεράααστια ουρά που περιμένει να πάρει καφέ πριν από σένα ( μάλλον θα τους βρούμε σε χαντάκι έναν έναν).

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον καφέ σου, ακόμη και το τσάι το πίνεις μόνο όταν είσαι άρρωστη. Καφές, καφές και πάλι καφές.

Σε ξέρουν με το μικρό σου όνομα από εκεί που παίρνεις καφέ, η καλημέρα τους πολλές φορές είσαι ισάξια με την υποθετική καλημέρα που θα σου έλεγε ο Ryan Gosling ας πούμε.

Ο χρόνος για σένα χωρίζεται σε δυο μεγάλες περιόδους, του ζεστού και του κρύου καφέ.Καφές να ναι...

Ξοδεύεις αρκετά χρήματα σε καφέδες, ίσως περισσότερα και από αυτά που ξοδεύεις μηνιαίως για ρούχα και τσάντες.

Νιώθεις ότι όταν πιεις καφέ έχεις ξαφνικά την ενέργεια να κάνεις τα πάντα. Πως δε σκέφτηκες να δουλέψεις σε καφετέρια;

Όταν σε ρωτάνε πόσους καφέδες έχεις πιει, πάντα αφαιρείς 2-3 πριν απαντήσεις. Έχεις βαρεθεί το επικριτικό ύφος των γύρω σου σχετικά μ' αυτό το θέμα.

Οι φίλοι σου υποστηρίζουν ότι πρέπει να ελαττώσεις τον καφέ. Δεν είναι ότι δε σε καταλαβαίνουν, απλά νοιάζονται για σένα (και τα νεύρα σου).

Για κάθε φορά που χασμουριέσαι, πίνεις 2 γουλιές καφέ. Ίσως και παραπάνω.

Νιώθεις ότι ο καφές ήταν πάντα εκεί για σένα, για τις εύκολες και τις δύσκολες στιγμές. Όταν ξενυχτούσες πάνω από το βιβλίο για να διαβάσεις, όταν καθόσουν μέχρι το πρωί στη δουλειά για να τελειώσεις εκείνη την παρουσίαση, στις Πανελλήνιες, πριν από διπλώματα, ταξίδια, μετά από ξενύχτια... Το μόνο άρσενικό που ήταν πάντα εκεί και (το ευχαριστούμε).