Εφτασες στο σημείο που δεν πάει άλλο. Τόσο καιρό το απέφευγες, όμως πλέον είσαι στο ground zero. Είναι Φεβρουάριος και δεν έχεις σκοπό να περιμένεις πάλι μέχρι τελευταία στιγμή για να προσέξεις εν όψει καλοκαιριού το σώμα σου. Άσε που πλέον δεν είναι ζήτημα να δείχνεις ωραία στην παραλία για να σε μπανίσει κάποιος. Είναι θέμα ότι δεν σου αρέσει το σώμα σου έτσι και θέλεις να το αλλάξεις. Βάλε ότι είσαι και υπέρμαχος του αρχαιοελληνικού Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Πήρες την απόφαση να λιώσεις αυτό το διάστημα στην γυμναστική και σιγά σιγά να σου γίνει έξη. Δεν θα πέσεις όμως με τα μούτρα. Σου έχω 16 μικρά tips που θα βελτιώσουν την λειτουργία του οργανισμού σου, άρα θα κάνουν πιο αποτελεσματική την προσπάθεια σου.

 

1.Φτιάξε πρόγραμμα και ΤΗΡΗΣΕ ΤΟ. Καταλαβαίνεις ότι τα κεφαλαία δεν μπήκαν τυχαία. Ο οργανισμός δημιουργεί μνήμη. Αν για παράδειγμα τρέχεις κάθε απόγευμα στις 6, φρόντισε κάθε μέρα να τρέχεις στην ίδια ώρα. Έτσι θα προσαρμόσει τις λειτουργίες του ώστε να έχεις αντοχή σε εκείνη την ώρα. Αν δεν μπορέσεις μην το κάνεις το επόμενο πρωί.

2.Βάλε μικρούς στόχους. Δεν γίνεται από εκεί που δεν έτρεχες καθόλου να θες να βγάλεις τα 5 χιλιόμετρα στο χαλαρό. Από το μηδέν δεν πάνε στο 10. Πέρασε πρώτα από το 2. Τρέξε 2,5 χλμ. Και θέτε στόχους στην διαδρομή. Τύπου πρώτα μέχρι το δέντρο, μετά τον κάδο, μετά εκείνο το σκύλο. Έτσι ο εγκέφαλος θα ενημερώνει τον οργανισμό ότι τελειώνει αποστολές. Όχι ότι συνεχίζει μια μεγάλη. Άρα η κούραση μετατίθεται για αργότερα.

3. Στόχευσε με τα βάρη. Για μεγαλύτερη πίεση σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος, οι ασκήσεις με βαράκια έχουν πάντα καλύτερο αποτέλεσμα.

4.Εναλλαγές. Στο έγραψα κι αλλού. Το σώμα σου αντιδράει με πίεση στην αλλαγή, στο ξάφνιασμα. Όπως κάνεις ένα σετ με απλούς κοιλιακούς, γύρνα το σε πλάγιους και μετά σε ροκανίσματα.

5. Καλύτερα ένα έντονο 15λεπτό παρά ένα χαλαρό μισάωρο.

6. Μην εμπιστεύεσαι τις δίαιτες. Γιατί μόλις τελειώσουν και έχεις χάσει 3 κιλά φερ΄ειπείν, μετά θα πάρεις γρήγορα 5. Η υγιεινή διατροφή είναι αυτό που ψάχνεις. Φυσικά πάντα με μικρές παρασπονδίες.

7. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για γυμναστική είναι 7-8 το πρωί. Έτσι ο οργανισμός σου έχει όλη την ημέρα να ενσωματώσει τα διαφορετικά δεδομένα κάθε φορά.

8. Τέλος το ανθρακικό.

9. Παχαίνει και το αλκοόλ. Έχε το στο νου σου κι αυτό. Ενα δύο ποτηράκια την εβδομάδα

10. Το κλασσικό: καλύτερα 5 μικρά γεύματα παρά 2 για...ελέφαντα.

11. Για να στεγνώσει ο οργανισμός από το λίπος χρειάζεται στεγνά γεύματα. Με σύνεση οι σάλτσες.

12. Το νερό είναι σύμμαχος. Ακόμα καλύτερα το αγγουρόνερο. Δύο ποτήρια το πρωί είναι must. Το ίδιο ισχύει και για το πράσινο τσάι αλλά και για όλα τα αφεψήματα. Χαμομήλι, τσουκνίδα,λουίζα, δυόσμος...

13. Δεν κοιμόμαστε μετά από το γεύμα. Άσε να περάσει ένα τρίωρο.

14. Δεν καταπίνουμε αμάσητη την τροφή. Μασάμε πολύ καλά κάθε μπουκιά, την  τροφή  γενικά για να γίνει πιο σωστά η πέψη. Εννοείται δεν ξεχνάμε την πυραμίδα διατροφής που μάθαμε στην βιολογία.

15. Ξεκούραση και ύπνος. Αν έχεις κοιμηθεί κάτω από 7 ώρες μην πας για γυμναστική.

16. Τιθάσευσε την πείνα σου. Δοκίμασε να κάνεις skip σε ένα γεύμα. Ιδίως στην αρχή της προσπάθειας σου θα βοηθήσει. Επίσης κάνε την Δευτέρα vegan. Για να μπορείς το ΣΚ να ξεφεύγεις και να μην έχεις τύψεις.

17. Δεν μιλάμε καθώς γυμναζόμαστε. Αποσυντονίζει  την αναπνοή και το στομάχι δεν "συνεργάζεται" για να σφίξει.