Δε θα ήταν τέλειο να ξυπνάς κάθε πρωί, με αψεγάδιαστη επιδερμίδα χωρίς ατέλειες και σπυράκια; Ακούγεται σα διαφήμιση, το ξέρω, όμως με μερικά στρατηγικά βήματα μπορείς να το πετύχεις. Φρόντισε να τα ενσωματώσεις στη βραδινή σου περιποίηση και σύντομα θα εντυπωσιαστείς από το προσωπάκι σου.

1. Πόροι, ανοίξτε

Βασικό για μια καθαρή επιδερμίδα σε βάθος. Οι φραγμένοι πόροι είναι αυτοί που εγκλωβίζουν το σμήγμα και οδηγούν στα μισητά σπυράκια. Το ίδιο ενοχλητικά είναι και τα μαύρα στίγματα στη μύτη, επομένως ένας σωστός καθαρισμός είναι το Α και το Ω για να ξεφορτωθείς και τα δύο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια καθαρή πετσέτα βουτηγμένη σε ζεστό (όχι καυτό) νερό και να την τοποθετήσεις επάνω στα σημεία που χρειάζεται. Ο ατμός θα ανοίξει τους πόρους και θα καθαρίσουν πιο εύκολα.

2. Καθαριότητα, η μισή αρχοντιά

Το μυστικό για έναν σωστό καθαρισμό είναι το κατάλληλο προϊόν. Συμβουλεύσου τον δερματολόγο ή τον φαρμακοποιό σου και βρες τη σύνθεση που θα σε βοηθήσει να καθαρίζεις σε βάθος το πρόσωπό σου κάθε βράδυ, αφήνοντάς το απαλό, χωρίς ερεθισμούς και αίσθηση ότι «τραβάει». Εφάρμοσέ το με κυκλικές κινήσεις προκειμένου να αφαιρέσεις ρύπους και μακιγιάζ και ξέβγαλε με χλιαρό νερό. Απόοοολαυση.

3. Τρίψε τρίψε

Μη ξοδεύεσαι σε scrubs. Το καλύτερο θα το φτιάξεις μόνη σου: Μία μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι (ελάχιστα ζεσταμένο για να είναι ρευστό) με ένα κουταλάκι ζάχαρη.  Ανακατεύεις, απλώνεις σε πρόσωπο και χείλη (απέφυγε τα μάτια) και ξεβγάζεις. Και πεντακάθαρη και μυρωδάτη.

4. (Εκ)τονώσου

Η καλύτερη τονωτική λοσιόν είναι σπιτική και θα τη βρεις στην κουζίνα σου. Πάρε τον χυμό από ένα φρεσκοστυμένο λεμόνι και πέρασε όλο το πρόσωπό σου, ξεβγάζοντας καλά μετά. Για έξτρα περιποίηση μπορείς να το συνδυάσεις και με λίγο μέλι. Και τα δύο περιέχουν σπουδαία αντιοξειδωτικά και έχουν αντιμικροβιακή δράση, ιδανική αν υποφέρεις από σπυράκια. Ξέβγαλε με χλιαρό προς κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και να είναι λιγότερο ορατοί.

5. Χαμογελάστε, παρακαλώ!

Όσα κόλπα κι αν σου πούμε, ένα θα είναι το πιο διαχρονικό: η αυτοπεποίθηση! Νιώσε καλά με το δέρμα σου και μην κατσουφιάζεις επειδή μπορεί να εντόπισες ένα σπυράκι. Αντιμετώπισέ το με τα παραπάνω tricks και, κυρίως, με χαμόγελο! Happy girls are the prettiest, φίλη μου!