Παίρνουμε βέβαια το σενάριο ότι δε σου αρέσει, ότι είναι παντρεμένος, ότι δεν τον θέλεις και γενικότερα, ότι θέλεις να το σταματήσεις.

Οπότε, καταρχάς συλλυπητήρια και σε δεύτερη ανάγνωση, ψυχραιμία. Πρέπει να συμπεριφερθείς με έναν τρόπο που και πρέπει να διατηρήσεις την αξιοπρέπειά σου, αλλά και πρέπει να κρατήσεις τη δουλειά σου, που με τόσο κόπο απέκτησες. Προχωράς, με άλλα λόγια, σε τεντωμένο σκοινί. 

Προσεκτικά, με βαθιά ανάσα και ήρεμες κινήσεις κάνε τα παρακάτω (με τη χρονική σειρά που στα λέω):

1. Απόφυγέ τον

Ξέρεις πολύ καλά πως μπορείς να αποφύγεις έναν άντρα. Κάντο, με διακριτικότητα και ευελιξία.


2. Προσπάθησε να αλλάξεις αφεντικό

 

Τι εννοώ; Εάν δουλεύεις σε μια μεγάλη εταιρεία, μπορείς να ζητήσεις από κάποιον ανώτερό σου (και ανώτερό του) να αλλάξεις τμήμα, θέση ή περιοχή. 


3.  Ξεκαθάρισε τη θέση σου

Αν βλέπεις πως δεν μπορείς να κάνεις τα παραπάνω βήματα, και βλέπεις πως η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, τότε μίλησέ του με έναν τρόπο ο οποίος είναι κατηγορηματικός, ευγενικός και κάθετος.

4. Βάλε όρια


Πράγμα δύσκολο γιατί μάλλον ο συγκεκριμένος δεν καταλαβαίνει από όρια, αλλιώς δε θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Προσπάθησε όμως, μετά τη συζήτηση, να δείξεις μια σοβαρότητα και να είσαι συγκρατημένη.  Βάλε όρια στους άλλους με την συμπεριφορά σου αλλά και με τον τρόπο αμφίεσής σου, ώστε να περιορίσεις την πρόκληση.

5. Απείλησέ τον

Όποιος δε σε σέβεται, πρέπει να σε φοβάται, λέει μια παροιμία. Εάν δε συμμορφώνεται με τίποτα, βάλε μπροστά τα άλλα μέσα. Πες του ότι θα τα πεις όλα στη γυναίκα του, θα τον διασύρεις στον επαγγελματικό σας χώρο, θα τον πας μέχρι και στην αστυνομία. 

Και που σαι! Αν θες, κάν'τα κιόλας! Του αξίζουν!