Σε κάθε φάση της ζωής σου, χρειάζεσαι κι ένα φίλο αγόρι. Πρόσεξε! Έναν που να είναι μόνο φίλος και τίποτα παραπάνω. Δε θα αναλύσουμε αν υπάρχει φιλία αγοριού και κοριτσιού γιατί δεν μπορεί να γίνει ένας γενικός κανόνας - γίνεται κάθε αγόρι να ερωτεύεται τη φίλη του και κάθε κορίτσι να αδυνατεί να δει ένα -έστω ένα! - αγόρι διαφορετικά πέραν του ερωτικού; Εμ δε γίνεται! Υπάρχει αληθινή φιλία ανάμεσα στα δυο φύλα, αλήθεια σου λέω, έχω κι αποδείξεις!

Το δικό μου κολλητό τον λένε Θέμη και έχει γαϊδουρινή υπομονή. Το είχα καταλάβει από το λύκειο όταν μάταια προσπαθούσε να μου δείξει καμιά άσκηση στα μαθηματικά για να με ξελασπώσει. Μετά το σχολείο μιας και γλίτωσα από τις πράξεις, ήταν πάλι εδώ να με παρηγορεί για τον ένα που με άφησε, για τον άλλο που με πλήγωσε, να ακούει τη γκρίνια μου και απλά να κουνάει το κεφάλι. Ναι αυτό θες μέσα στο παραλήρημα σου, ένα αγόρι που να σε καταλαβαίνει, να μην φέρνει αντιρρήσεις, να μη μιλάει πολύ και να σε αφήνει να είσαι ο εαυτός σου (αυτή η υστερική!). 

Ένα αγόρι ξέρει πολύ καλύτερα από όλες τις φίλες σου μαζί την πλευρά του αγοριού. Εκεί που η φίλη σου θα σου πει '' ναι μωρέ σε θέλει, απλά δεν ξέρει πως να σε χειριστεί'', ο φίλος σου θα σου πει την αλήθεια κατάμουτρα και θα σε βοηθήσει να συνέλθεις '' ΔΕ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΛΕΜΕ''.

Θα τον χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τη νέα σου κατάκτηση να ζηλέψει (μιας και δεν έχει προλάβει να τον μάθει). Έλα ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ, ας μην το αναλύσουμε. Να βγάζετε καμιά φωτογραφία μαζί, να κάνει πως σε κοιτάει με πάθος, να βγαίνετε για καφέ εντελώς τυχαία εκεί που συχνάζει και ο Μπάμπης σου, να σου κάνει και κανένα σχόλιο στη φωτογραφία σου που έπιασε πάτο.

Θα του ζητήσεις να σε συνοδεύσει σε παρέες που όλοι είναι ζευγάρια - κι ας του κλαίγεσαι πως δεν υπάρχουν άντρες πια. Κάπως έτσι θα νιώθεις καλύτερα που μέσα στα ζευγάρια, στα φιλιά και στους έρωτες έχεις κι εσύ έναν άνθρωπο να μιλήσεις, ακόμη κι αν μιλάει εκείνος για την κοπέλα που τον έφτυσε και εσύ για τον τύπο που έχασες μέσα από τα χέρια σου.

Θα σε προσέχει σα μεγάλος αδερφός. Θα σε γυρνάει σπίτι όταν κλαις και χτυπιέσαι, θα σε γνωρίζει στις παρέες του για να δικτυωθείς, θα είναι δίπλα σου χωρίς να τον νοιάζει αν είσαι βαμμένη ή με τη ρίζα να ξεπροβάλλει ή αν φοράς ένα σκισμένο μπλουζάκι.

Δε θα κάνει τις υστερίες και τις ζήλιες που κάνουμε εμείς μεταξύ μας. Όχι δε χρησιμοποιήσα τη λέξη ''κατινιά''  μάλλον δε θα είδες καλά. Ένα αγόρι δε θα σε ζηλέψει που βρήκες καινούρια δουλειά ή πήρες πτυχίο ή αυτοκίνητο ή σπίτι ή τρακτέρ, μια φίλη σου που νιώθει άσχημα με τα δικά της κατορθώματα όμως μπορεί. Είναι στη φύση μας νομίζω.

Θα σου πει την αλήθεια, χωρίς διπλωματίες. Ναι πάχυνες. Ναι αυτό το χρώμα στα μαλλιά δε σου πάει. Ναι αυτό το φόρεμα δε σε κολακεύει, βάλε το άλλο. 

Στην ανάγκη, μπορεί να ανοίξει και καμιά μύτη. Λέμε τώρα. Καλά επειδή αυτό είναι πολύ αιμοβόρο, σου δίνω ένα εναλλακτικό.
Θα μάθεις δίπλα του, πως σκέφτονται τα αγόρια, τι εννοούν όταν λένε το ένα, τι θέλουν στ' αλήθεια να σου πουν όταν λένε το άλλο. 

Ευχαριστώ ρε Θέμη!