Υπάρχουν μέρες που σηκώνεσαι από το κρεβάτι και λες: «Μα πως είμαι έτσι;». Όχι, δεν είναι ότι είσαι άσχημη, ούτε ότι σε έχει αδικήσει ο θεός, απλά σηκώθηκες στραβά και νιώθεις πως όλα σου φταίνε. Πάρτο αλλιώς και ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:

 

1. Εμπνεύσου

Πάρε έμπνευση από κάτι. Μπορεί να είναι η θέα από το παράθυρο σου, ένας πίνακας πάνω από το κρεβάτι σου ή κάποια blogs και sites που, αν αρχίσεις τη μέρα σου ρίχνοντάς τους μια ματιά, σου ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση και τη διάθεση. Φυσικά, στο υπερθετικό βαθμό έχεις το Yolo!

2. Δες στον καθρέφτη το καλύτερο σου σημείο


Όσο στραβά και να ξύπνησες, θα υπάρχει κάτι στο σώμα ή στο πρόσωπό σου που αγαπάς. Τα μάτια σου, το μπούστο σου, τα πόδια σου... Επικεντρώσου σε αυτό, ανάδειξέ το και μη μένεις στο σπυράκι που έβγαλες το βράδυ, ούτε στα φριζαρισμένα σου μαλλιά.

3. Κάνε γυμναστική


Η πρωινή γυμναστική κάνει καλό πρωτίστως στο σώμα μας αλλά και στην αυτοπεποίθησή μας. Νιώθεις δυνατή, σέξυ και γεμάτη ενέργεια. Κι αν σου φαίνονται βλακείες αυτά που σου λέω και σιχαίνεσαι τη γυμναστική, να ξέρεις πως κι εγώ έτσι ήμουν μέχρι πριν δύο χρόνια και μόλις διαπίστωσα πόσο αλλαγή είδα στην αυτοπεποίθησή μου μου, τρελάθηκα. Απλά κάνε υπομονή λίγο καιρό μέχρι να στρώσει το πρόγραμμα και η διάθεσή σου. 

4.  Βάψου και χτενίσου


Χτυπάει το ξυπνητήρι, πας στο μπάνιο, γυρνάς να δεις τον καθρέφτη και λες: Παναγίαααα μουυυ! Ναι, αλλά μετά το αρχικό σοκ, και πριν πέσει η αυτοπεποίθησή σου στα επίπεδα βαρομετρικού χαμηλού, ξεκίνα την περιποίησή σου. Ενυδατική, ελαφρύ μέικ απ ή πούδρα –μην είσαι λες και πας στα μπουζούκια πρωί-πρωί-, λίγο μάσκαρα, λίγο το ψαλίδι για ωραίο μαλλί και αμέσως γυρνάς στον καθρέφτη και λες: Είμαι ωραία, τελικά.

5. Βγάλε μια selfie

Πίσω από όλα τα εκατομμύρια selfies που βγάζουν όλα τα κορίτσια ανά τον κόσμο, βρίσκεται η ανάγκη για αυτοπεποίθηση και η σιγουριά που σου δίνει όταν πατάς το κλικ. Υποσημείωση: Βγάλτην όταν θα έχεις ακολουθήσει πρώτα το βήμα 4, γιατί αλλιώς… μπορεί και να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα!


Και που σαι! «To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence.» Mark Twain