Πριν του ανοίξεις το κεφάλι σαν καρπούζι ή πριν βρεθεί αυτός στο χώμα και εσύ στη φυλακή (σκέψου τα νιάτα σου!), σιγουρέψου ότι οι υποψίες σου όντως ισχύουν. Αν και σου εύχομαι να πέφτεις έξω. Μπορείς πάντως να καταλάβεις αν έχει αλλάξει κάτι, εφόσον είναι το αγόρι σου και τον ξέρεις καλά. Μέτρα τα σημάδια και αν βρεις κάτι ύποπτο, ναι μπορείς να τον κάνεις να μετράει και τα δόντια του μετά (άντε καλέ που είμαστε εκδικητικές εμείς οι γυναίκες).

Έχει αλλάξει η συμπεριφορά του; Εξαφανίζεται για ώρες και δε σου λέει που ήταν ή ακόμη κι αν σου λέει φαίνεται σαν παιδάκι δημοτικού που δεν έμαθε καλά το ποίημα του; Δεν απαντάει όταν τον παίρνεις στο κινητό, αλλά πάντα σε καλεί αυτός γύρω στα 20 - 30' αργότερα; Αν δουλεύει και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να μιλήσει, τότε είναι αθώος ο άνθρωπος. Μιλάμε για όταν δεν είναι στη δουλειά, όταν είναι έξω, όταν λέει πως είναι σπίτι. Αν ξαφνικά δεν έχει χρόνο να βγει μαζί σου, βγαίνει μόνο με την Μιχάλη ''από το χωριό - δεν τον ξέρεις'' και κρατάει κλειδωμένα κινητά και υπολογιστές με χιλιάδες κωδικούς (γίνεται;) τότε κάτι κρύβει. 

Μήπως φαντάζεσαι πράγματα; Θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι αγάπη του δεν είναι αυτό που νομίζεις, αλλά ακόμη κι αν ισχύει είσαι προετοιμασμένη γι' αυτό; Μην τον κατηγορήσεις πριν σιγουρευτείς ότι κάτι τρέχει. Μπορεί να περνάει μία φάση και να μην έχει πολλή όρεξη, να θέλει να είναι σπίτι, μην πάρεις ένα γεγονός - πχ. δεν έχει όρεξη να βγει με την παρέα σου Σάββατο βράδυ - για να τον βγάλεις άπιστο και αλήτη. Κι αν είσαι παρανοϊκή, τύπου χαιρέτησε τη γειτόνισα του άρα τα έχουν - σχεδόν παντρεύονται, ξάπλωσε και θα ηρεμήσεις.

Η' μήπως απλά φοβάσαι μη σε απατήσουν; Αν σου έχει συμβεί στο παρελθόν με άλλο άτομο, τότε σου έχει μπει το μικρόβιο (και με τα δίκια σου) και φοβάσαι ότι όλοι έχουν πια σκοπό να σε κοροϊδέψουν. Αν την είχες πατήσει και με το ίδιο άτομο αλλά δεν το χώρισες τότε, μάλλον έχεις κολλήσει με τη φράση Once a cheater, always a cheater και απλά δε θα ηρεμήσεις ποτέ!

Εσύ πως θα ένιωθες στη θέση του; Σε περίπτωση πάντα που είναι αθώος. Δε θα έσπαγε κάτι μέσα σου εφόσον η σχέση σου δεν σ' εμπιστεύεται τελικά και πιστεύει κιόλας ότι κάνεις διπλή ζωή (ή και τριπλή!); Βεβαιώσου πριν αρχίσεις να πετάς σπόντες και να του κρατάς μούτρα χωρίς λόγο.

Προκειμένου να τον βασανίζεις και να βασανίζεσαι και συ, ρώτα τον. Ήρεμα χωρίς πολλά πολλά, χωρίς φωνές και υστερίες, χωρίς αιχμηρά αντικείμενα. Εξάλλου, σπάνια κάποιος θα παραδεχτεί ότι όντως ναι σ' απατάει, το πιο πιθανό είναι να σε βγάλει τρελή και να θολώσει τα νερά. Ποτέ δεν ξέρεις όμως, μπορεί να έχει κουραστεί κι αυτός να κρύβεται και να λυγίσει.