Η καθιστική ζωή είναι ο χειρότερος εχθρός για το κορμί που με κόπο έχτιζες όταν είχες χρόνο για γυμναστήρια και σχολές χορού. Άδικα τότε δεν έτρωγες μισό εκατοστό σοκολάτας  αν είναι να τα χαλάς όλα τώρα, επειδή βρήκες δουλειά γραφείου. Ούτε περιμένω φυσικά να τρέχεις με το ίδιο σθένος στη zumba ή το μάθημα pilates μετά από το 8ωρο δουλειάς (και βάλε), δες όμως τι μπορείς να κάνεις:

1. Συνδύασε τη γυμναστική με την καθημερινή σου ρουτίνα. Περπάτα για τη στάση του τραμ και μη ζητήσεις από κανέναν να σε πάει με το αυτοκίνητο, προσπάθησε να έχεις γρήγορο και σταθερό ρυθμό στο περπάτημα - μην κάνεις μια απόσταση 10 λεπτών σε μισή ώρα δηλαδή. Στην ανάγκη, μην παραμένεις στο μέσο μεταφοράς μέχρι να φτάσεις έξω από την πόρτα του γραφείου, μπορείς να κατέβεις 2-3 στάσεις πιο πριν. Κρύψε τη γυμναστική σου, μέσα σε μια ασχολία που δεν μπορείς να αποφύγεις στην καθημερινότητα σου. Κάπως έτσι, θα είσαι συνεπής στο ραντεβού σου με την άσκηση. 

2. Μην παραγγέλνεις φαγητό στο γραφείο, δε λυπάσαι και αυτό το καημένο το delivery boy που γίνεται χίλια κομμάτια κατά τις 2 που πεινάνε όλα τα γύρω γραφεία; Κάνε ένα διάλειμμα και πήγαινε να αγοράσεις η ίδια το γεύμα σου - αν είναι μουσακάς, τρέξε καμιά ώρα το τετράγωνο πριν γυρίσεις μπροστά στην οθόνη σου.

3. Να πίνεις αρκετό νερό, μπορείς να σηκώνεσαι κάθε λίγο και λιγάκι για να γεμίζεις το ποτήρι σου αλλά δε νομίζω ότι θα αρέσει ιδιαίτερα στο αφεντικό σου. Γι' αυτό πάρε ένα μεγάλο μπουκάλι νερό και βάλε στόχο να το καταναλώνεις μέσα σε συγκεκριμένη ώρα. 

4. Συζήτα περπατώντας! Έχεις να συζητήσεις κάτι με τη συνάδελφο σου και έχετε βαρεθεί να είστε στο γραφείο όλη μέρα; Περπατήστε λίγο και πείτε τα στη διαδρομή, αρκεί που θα ξεκολλήσεις λίγο από την καρέκλα σου. Μπορεί να σας ταιριάξει κιόλας αυτή η μέθοδος και να σας ηρεμεί, ώστε να αποδίδετε περισσότερο στη δουλειά. Αυτό δεν το είχες σκεφτεί, παραδέξου το!

5. Τι θα έλεγες αν έβρισκες μια δραστηριότητα το πολύ 10 λεπτά με τα πόδια από τη δουλειά σου; Δε θα δυσανασχετούσες τόσο, μιας και κακά τα ψέματα το χειρότερο μετά τη δουλειά είναι να γυρίσεις σπίτι, να κάτσεις λιγάκι και να ετοιμαστείς για να ξαναβγεις. Αν τα συνδυάσεις όμως και γυρίσεις σπίτι μετά το χορό ή τη yoga, απλά θα έχεις όλο το χρόνο να χαλαρώσεις - και χωρίς τύψεις μάλιστα, μιας και θα έχεις γυμναστεί κιόλας!

6. Διάλειμμα για γυμναστική, όλοι μαζί, να χαλαρώσετε, να ξεχαστείτε, να βρεθείτε ένα βήμα πιο κοντά στην απόλυση. Να ξέρεις ότι στις Ευρώπες και στις Αμερικές, τα ενθαρρύνουν κάτι τέτοια..