Υπάρχουν μερικά άτομα που εντελώς λανθασμένα έχουν (ξε)μείνει στη ζωή σου. Nαι, αυτοί που σου προκαλούν μόνο μπελάδες, κακή διάθεση και αναταραχές Τι περιμένεις για να τους απομακρύνεις; Κάνε το ξεκαθάρισμα σου σ' αυτές τις 7 τοξικές φυλές :

1. Φίλες της καταπίεσης - Θα σου κρατήσουν μούτρα για ένα μήνα αν δεν πας στον καφέ που κανόνισαν; Θα ενοχληθούν που τόλμησες να βγεις με άλλη φίλη; Σε πιέζουν να κάνεις πράγματα που δε θέλεις και σε κάνουν να νιώθεις άβολα; Ναι, αλήθεια δεν ξέρω τι περιμένεις για να γλιτώσεις. Σε ποτίζουν με το ζόρι, σε αναγκάζουν να βγεις με κάποιον που δε θες, προσπαθούν να σε κάνουν μία από αυτές; Φύγε!!

2. Ο θάνατος της αυτοπεποίθησης - Προσπαθούν να γκρεμίσουν την αυτοπεποίθηση σου, να χαλάσουν την υγιή εικόνα που έχεις εσύ για τον εαυτό σου, να σε φορτώσουν ανασφάλειες και ερωτηματικά για την εμφάνιση σου, τις δυνατότητες σου, τη σχολή σου, την προσωπικότητα σου. Αυτοί που σε αγαπούν, θα διευκολύνουν τη ζωή σου, δε θα τη γεμίζουν αβεβαιότητα.

3. Πόνος σε κάθε ευκαιρία - Δεν ξέρω αν ο πόνος είναι πιο ελαφρύς όταν δεν είναι σωματικός, αλλά ψυχικός, εγώ το βλέπω το ίδιο απαράδεκτο. Είτε σου ρίχνουν σφαλιάρα στο πρόσωπο είτε ισχυρό χαστούκι στα αισθήματα σου, σίγουρα δεν είναι φίλοι σου. Είναι βέβαιο ότι θα πληγωθείς από φίλους σου, όπως θα τους πληγώσεις και εσύ, αρκεί να μη γίνει μια κακιά συνήθεια.

4. Αδιαφορία, κι άλλη αδιαφορία - Αποφεύγουν να κανονίσουν μαζί σου, συνήθως εσύ οργανώνεις κάτι και στο τέλος σε πουλάνε, δεν σου στέλνουν ποτέ, δεν ρωτάνε για τα νέα σου και τις ασχολίες σου. Τι άλλο περιμένεις ας πούμε;

5.Εμπόδια στους στόχους σου - Σε κρατάνε πίσω από το να πετύχεις, σαμποτάροντας κάθε προσπάθεια, είτε επειδή δε σου δίνουν εκείνο το βιβλίο που χρειάζεσαι για το διαγώνισμα είτε επειδή σου κόβουν τα φτερά μ' αυτά που λένε. Όπως και να χει, σου χαλούν το όνειρο σου και δεν είναι η δουλειά του φίλου αυτή.

6. Αποσύνθεση τώρα - Σε αποσυντονίζουν από το διάβασμα, από το μάθημα, από το ιδιαίτερο, από το μάθημα λάτιν, η καταστροφή η ίδια. Με τηλέφωνα, μηνύματα, περιστέρια αν μπορούσαν, απλά θέλουν να σε κρατούν πίσω σε κάθε βήμα μπροστά που θες να κάνεις.

7. Δεν ταιριάζουμε σου λέω - Το ξέρεις ότι δεν κολλάτε, δεν περνάς καλά μαζί τους, δεν έχετε κοινά ενδιαφέροντα, δεν έχετε καν πράγματα να συζητήσετε. Ασε που δεν τις αντέχεις κιόλας, ένα λόγο βρες μας που κάθεσαι μαζί τους. Δώσε το χρόνο σου, σε άτομα που στ' αλήθεια συμπαθείς.