Υπάρχει μια φράση που χρησιμοποιείται για να δώσει θάρρος σε όσους βρίσκονται επί μονίμου βάσεως στην πλευρά της χασούρας. Θα γυρίσει ο τροχός, θα γα...σει κι ο φτωχός. Η σκληρή πραγματικότητα είναι όμως ότι αυτό στο λένε μόνο για το ψυχολογικό κομμάτι. Δεν υπάρχει κάποιος τροχός και σίγουρα δεν είναι αυτός που θα γυρίσει. Αυτή που πρέπει να γυρίσει σελίδα σε κάποια πράγματα είσαι εσύ και μόνο εσύ. Δεν σημαίνει βέβαια ότι μετά θα πετάς, αλλά θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες με το μέρος σου.

Εδώ και μερικά χρόνια βλέπεις ότι κάθε σχέση που ξεκινάς καταλήγει σε μεγάλο φιάσκο. Και ξέρεις ποιο είναι το βασικό πρόβλημα; Ότι όλα ξεκίνησαν ως κάτι τυχαίο και σαν χιονοστιβάδα σε συμπαρέσυραν. Αλυσιδωτά. Μετά την πρώτη αποτυχία ήρθε η δεύτερη, μετά η ψυχολογία έπιασε πάτο και πάρε μαζεμένες 3-4 μουργέλες. Προφανώς και θες να αλλάξει αυτό. Μην περιμένεις να γυρίσει ο τροχός. Ακολούθησε τα tips και η αλλαγή θα έρθει.

1. Πάρε την ευθύνη από πάνω σου. Η ευθύνη σε βαραίνει, οι ώμοι σου κλείνουν προς τα μέσα και εκπέμπεις την εικόνα της ηττοπάθειας. Μην ψάχνεις να σκεφτείς τι λάθος έχεις. Αυτό θα το έκανες αν υπήρχε ένας ή δύο περιπτώσεις που δεν ευδοκίμησαν. Αλλά εδώ μιλάμε για ομάδα μπάσκετ. Άρα δεν φταις εσύ. 

2. ΜΗΝ είσαι ο εαυτός σου. Αυτοί που λένε να είσαι ο εαυτός σου δεν το έκαναν ποτέ. Όλοι διατηρούν μια τακτική και βάζουν ένα φρένο σε κάποια πράγματα. Το ξέρω ότι ακούγεται αντιφατικό που πάνω σου λέω ότι δεν φταις εσύ και τώρα σου λέω να δείχνεις λίγο πιο διαφορετική, αλλά δεν φταις εσύ. Αυτός φταίει που δεν γοητεύεται από την αλήθεια σου. Δώσε του αληθοφάνεια κι αν σου πει τίποτα ρίχτου βιτριόλι.

3. Προσπάθησε λιγότερο. Όσο λιγότερο προσπαθείς εσύ τόσο παραπάνω προσπαθεί ο άλλος. Μην υπερβάλλεις εαυτόν. Ναι, έτσι είναι ο έρωτας, αλλά ισχύει μόνο αν συνυπάρχετε και οι δύο σε αυτό. Αν εσύ ερωτεύτηκες κι αυτός θέλει να κάνει σεξ κράτα τα χαλινάρια. Μπορεί να γίνεις και φορτική και να τον ξενερώσεις άσχημα.

4. Πες και κανά όχι. Με ρέγουλα μεν, αλλά πες το. Ιδίως όταν σου ζητάει στο ξαφνικό να βγείτε την επόμενη μέρα και δεδομένου ότι δεν σου έχει δείξει κανένα δείγμα συναισθηματισμού. Μην δείχνεις ότι δεν έχεις τι να κάνεις και ζεις για ένα του μήνυμα. Μιας και το ανέφερα, μην του κάνεις πάνω από δύο κλήσεις χωρίς να σου κάνει κι εκείνος και μην απαντάς στα μηνύματα τσακ μπαμ. Δώσε λίγο χρόνο. Άσε τον να ψηθεί.

5. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να σε πιάνει το άγχος αν δεν φιληθείτε στο πρώτο ραντεβού ή δεν γίνετε ζευγάρι από το δεύτερο. Επιπλέον, αν γίνει αυτό, το να κάνετε σεξ μέσα σε μια βδομάδα είναι μεν απαραίτητο για να ικανοποιηθεί η σαρκική ανάγκη σας, αλλά συνήθως εκείνες που το καθυστερούν βλέπουν καλύτερες μέρες. Κάνε και λίγο cockteasing.