Η ζωή είναι άδικη και μπορεί να ερωτευτείς κάποιον με τον οποίο δεν θα μπορέσεις να συνυπάρξεις σε μια σχέση για πολύ. Εάν διαπιστώσεις ότι βλέπεις συχνά τα περισσότερα από τα ακόλουθα σημάδια, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα να πεις αντίο.

  1. Είναι περισσότερες οι φορές που μαλώνετε από αυτές που περνάτε καλά. Εάν φοβάσαι κάθε στιγμή τι θα πεις ή τι θα κάνεις γιατί μπορεί να αποτελέσει αφορμή για έναν ακόμα καβγά, τότε αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ο ιδανικός για σένα. Η σχέση αξίζει μόνο εάν κυρίως γελάτε, εκφράζετε ό,τι πιστεύετε και περνάτε καλά μαζί.
  2. Μιλάει άσχημα για τους φίλους σου. Δεν χρειάζεται να γίνει κολλητός με τους κολλητούς σου, όμως άλλο αυτό κι άλλο να εκφράζει κακία ή να μην θέλει να τους δει ούτε ζωγραφιστούς, Οι φίλοι σου είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου που υπάρχει πολύ πριν από εκείνον και το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι έστω να προσπαθήσει να τα πάει καλά μαζί τους. Κανένα αγόρι δεν πρέπει να μπει ανάμεσά σας.
  3. Είναι συνέχεια μπλεγμένος σε κάτι –και παρασύρει κι εσένα. Τα «κακά» αγόρια είναι πολύ γοητευτικά… στον κινηματογράφο! Στην αληθινή ζωή, είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες ένα αληθινά «κακό» αγόρι να φέρει τούμπα τη ζωή και τις συνήθειές του επειδή αγάπησε το κατάλληλο κορίτσι. Εάν κάθε φορά που βρίσκεσαι μαζί του διακινδυνεύεις να έχεις προβλήματα με το σχολείο, τη δουλειά ή τους γονείς σου, ή εάν εκείνος είναι μπλεγμένος σε παράνομες ή επικίνδυνες δραστηριότητες, σήκω και φύγε τρέχοντας!
  4. Δεν σε συστήνει ποτέ ως σύντροφό του. Εάν ακόμα η σχέση σας είναι στην αρχή, είναι λογικό να νιώθει άβολα όταν μιλάει για εσάς σε άλλους και να προτιμάει να σε αναφέρει απλά με το όνομά σου. Εάν όμως έχει περάσει αρκετός καιρός που είστε ζευγάρι και δεν νιώθει την ανάγκη να καυχηθεί που σε έχει δίπλα του, τότε ο τύπος… βρωμάει.
  5. Τον παίρνεις τηλέφωνο μόνο για να του γκρινιάξεις. Μήπως έχετε αρχίσει να επικοινωνείτε μόνο για να κάνετε παράπονα ο ένας στον άλλο; Όχι ότι δεν θα έχετε τις διαφωνίες, ακόμα και τα καυγαδάκια σας, αλλά αν κάθε σας κουβέντα περιστρέφεται γύρω από ένα πρόβλημα, τότε προφανώς δεν είσαι ευτυχισμένη σ’ αυτή τη σχέση.
  6. Κανένας φίλος σου δεν τον συμπαθεί. Εάν ξαφνικά όλοι οι κολλητοί σου αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να κάνουν παρέα μαζί του, ίσως έχουν εντοπίσει κάτι στη συμπεριφορά του απέναντί σου που δεν τους αρέσει. Άφησέ τους να σου μιλήσουν, ακόμα κι αν σε στενοχωρεί. Μπορεί να έχουν καταλάβει κάτι που δεν έχεις συνειδητοποιήσει.
  7. Δεν του έχεις καμία εμπιστοσύνη. Μήπως η συμπεριφορά του δείχνει ότι κάτι σου κρύβει ή προσπαθεί επίτηδες να σε κάνει να ζηλέψεις; Αυτό είναι σημάδι ότι δεν είναι έτοιμος να ανοιχτεί σε μια σχέση. Δεν θα έπρεπε να ασχολείσαι όταν δεν είναι μαζί σου ανησυχώντας μήπως είναι με κάποια άλλη.
  8. Συνέχεια χωρίζετε και τα ξαναφτιάχνετε. Κάθε τόσο συνειδητοποιείς ότι δεν ταιριάζετε και μετά μετανιώνεις γιατί, πώς να το κάνουμε, όταν έχεις περάσει κάποιο διάστημα με έναν άνθρωπο είναι δύσκολο να σκεφτείς ότι θα ζήσεις μακριά του. Όμως σκέψου: μήπως υπάρχουν σοβαροί λόγοι που χωρίζετε συνέχεια; Όσες φορές κι αν τον συγχωρήσεις, δεν πρόκειται να αλλάξει, μην το ξεχνάς!