Σε μία σχέση περνάς από σαράντα κύματα. Δεν είναι πάντα όλα τόσο ρόδινα και ονειρικά όσο ελπίζουμε. Πολλοί λένε ότι η σχέση είναι το πλοίο, το οποίο σαλπάρει δίχως κάποιο συγκεκριμένο προορισμό και καλείται να περάσει μεγάλες φουρτούνες για να καταλήξει τελικά στη στεριά. Ωστόσο, πολλές φορές, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που φανερώνουν πως το πλοίο είναι ελαττωματικό ακόμη και στην νηνεμία.

 

  1. Έντονη ζήλεια

Όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι, η ζήλεια, σε φυσιολογικά πλαίσια, χρειάζεται σε μια σχέση για να κρατιέται αυτή η φλόγα. Από την στιγμή, όμως, που υπερβαίνει τα όρια και γίνεται τοξική μέσα στη σχέση, τότε αυτό σημαίνει πως η ισορροπία έχει χαθεί προ πολλού και η φλόγα τρεμοπαίζει. Αυτή, λοιπόν, η ζήλεια δεν είναι δείγμα αγάπης αλλά ανασφάλειας που πηγάζει από μέσα.

 

  1. Ανταγωνισμός

Ο ανταγωνισμός λένε πως μας κάνει καλύτερους. Ισχύει το ίδιο σε μία σχέση; Σε φυσιολογικά πλαίσια, ναι! Μας κάνει καλύτερους και σε μία σχέση. Όταν, όμως, φτάνει στο επίπεδο επίδειξης και σύγκρισης, τότε φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα και προμηνύει άσχημα συναισθήματα. Σίγουρα, δεν είναι το συστατικό στοιχείο για μία υγιή σχέση.

 

  1. Υποτίμηση

Υποτίθεται πως σε μία σχέση ζητάμε συντροφιά, κατανόηση και ασφάλεια. Όταν εμφανίζονται δείγματα υποτίμησης, αυτομάτως χάνονται όλα τα παραπάνω και δημιουργείται αίσθημα κατωτερότητας στον έναν από τους δύο συντρόφους. Αίσθημα βέβαια που δεν ταιριάζει και δεν αρμόζει στο πλαίσιο μιας σχέσης με μέλλον.

 

  1. Λάθος προτεραιότητες

Μια σχέση διατηρείται εφόσον υπάρχουν και οι κατάλληλες προτεραιότητες που επιτρέπουν σε αυτή να αναπτυχθεί. Όταν η σχέση, ή ο άνθρωπος με τον οποίο συμπορεύεσαι, σταματά να αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα και αντί αυτού υπάρχουν οι φίλοι, το εγώ, η δουλειά και οτιδήποτε αποσπά μεγαλύτερο μέρος της προσοχής, τότε είναι φυσικό να υπάρχουν αναταράξεις σε μία σχέση.

 

  1. Καβγάδες

Οι καβγάδες συνήθως λένε πως αποτελούν το αλατοπίπερο σε μια σχέση, και κρατάνε το πάθος ζεστό. Οι καβγάδες, όμως, σε φυσιολογικά πλαίσια και συνθήκες... Οτιδήποτε παραπάνω, οτιδήποτε σε γεμίζει με αρνητικά συναισθήματα, τοξικότητα και σε βάζει σε δεύτερες σκέψεις που είχες ως πρότυπο αρχίζει να ξεθωριάζει.