Ολες μας έχουμε την εμπειρία του πρώτου ραντεβού αλλά κάθε φορά υπάρχει το ανάλογο άγχος σαν να είναι η πρώτη. Για να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο, να αποβληθεί το περιττό άγχος και για να έχουμε τα αποτελέσματα που προσδοκούμε, ακολουθούν 5 tips που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των παραπάνω:

 

1. Μην το παρακάνεις με το κινητό

Η καλύτερη λύση για να αποβάλλεις την αμηχανία δεν είναι να ασχολείσαι συνέχεια με το κινητό. Όπως, επίσης, μια λάθος κίνηση είναι η ενασχόληση με τους προσωπικούς σου λογαριασμούς την στιγμή που το ραντεβού σου βρίσκεται απέναντι σου. Τα stories του instagram και οι δημοσιεύσεις μπορούν να περιμένουν.

 

2. Η ακατάπαυστη κουβέντα δεν βοηθά!

Όπως προανέφερα σ’ ένα πρώτο ραντεβού η αμηχανία και το άγχος κυριαρχούν - θέλοντας και μη! Συχνό λάθος είναι το να προσπαθούμε να τα αποβάλλουμε καλύπτοντας το κενό με την ακατάπαυστη κουβέντα και την πολυλογία. Με αυτόν τον τρόπο πολλές φορές προδιδόμαστε και κουράζουμε αυτόν που έχουμε απέναντι μας, χωρίς να του δώσουμε το περιθώριο να πάρει μέρος στην συζήτηση.

 

3. Απόφυγε τις ερωτήσεις για το παρελθόν

Υποτίθεται πως βρίσκεστε εκεί λόγω του παρελθόντος, κάνοντας και οι δύο μια νέα αρχή για κάτι καινούργιο. Κράτα την περιέργεια ή το άγχος σου μακριά από αυτήν την παγίδα. Όσο cool και άνετος να είναι, το παρελθόν είναι κάτι που φέρνει όλους μας σε δύσκολη θέση και μάλιστα σε ένα πρώτο ραντεβού.

 

4. Ναι,στην κίνηση για πληρωμή

Τα πρότυπα αλλάζουν και οι μύθοι σκεπάζονται. Δεν είναι δεδομένο πως στο πρώτο ραντεβού (και γενικότερα) πληρώνει πάντα το αρσενικό της υπόθεσης. Ως ανεξάρτητες και απελευθερωμένες από κολλήματα γυναίκες, όπως θα πληρώναμε τον καφέ μας σε μια έξοδο με φίλους, έτσι κι εδώ. Από τη μεριά σου, η κίνηση για πληρωμή, και ας μην σε αφήσει, είναι πάντα ένα συν για το προφίλ σου!

 

5. Το στήσιμο είναι ξεπερασμένο

Το να στήνεις κάποιον πέρα από εκνευριστικό δεν είναι και ευγενικό και ιδιαίτερα στο πρώτο ραντεβού. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να καθυστερήσεις 5-10 λεπτά λόγω κίνησης ή επειδή δεν σου έφτασε ο χρόνος και διαφορά στο να στήνεις κάποιον μόνο και μόνο για να κάνεις εντύπωση. Να θυμάστε πως η πρώτη εντύπωση είναι το κλειδί και δεν εννοώ μόνο εξωτερικά!