Ο χωρισμός είναι ένα θέμα που έχει πονέσει πολλούς από εμάς. Οι περισσότεροι τον έχουν περάσει και εξακολουθεί να αποτελεί το μαύρο σύννεφο σε μία σχέση. Αποτελεί μία δύσκολη περίοδο στη ζωή κάποιου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ξεπερνιέται.

Ακολουθούν 5 γρήγορα και αποτελεσματικά tips για να τον αντιμετωπίσεις:

 

  1. Στηρίξου στους φίλους σου

Τη στιγμή που νιώθεις τη μοναξιά να σου χτυπάει την πόρτα, καλό θα ήταν να στραφείς στους φίλους σου. Η μοναξιά καταπολεμάται με την παρέα, η θλίψη με την κουβέντα και τα νεύρα με ένα μπουκάλι κρασί παρέα με τους φίλους σου. Τη συγκεκριμένη στιγμή, οι φίλοι αποτελούν ασπίδα σε κάθε σου σκέψη!

 

  1. Δραστηριοποιήσου

Ένα άλλο σημαντικό tip είναι να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το σώμα σου ξανά με πολύ ωραίο και υγιή τρόπο. Γράψου στο γυμναστήριο, βγες για μεγάλες βόλτες, βρες ένα άθλημα, κάνε κάτι για να χρησιμοποιείς το σώμα σου με διαφορετικό τρόπο. Επιστημονικά, η καλύτερη θεραπεία στον ψυχικό πόνο είναι η άσκηση και η ενεργοποίηση του σώματος.

 

  1. Επικεντρώσου στα αρνητικά του/της πρώην σου

Εφόσον έχεις βγει από μία σχέση για κάποιους λόγους, μην επικεντρώνεσαι στο χωρισμό αλλά στους λόγους που σε έφεραν σε αυτή τη θέση. Σκέψου τα ελαττώματα του/της κατά τη διάρκεια της σχέσης και άφησε πίσω τις καλές στιγμές. Σε αυτή την φάση, τέτοιου τύπου αναμνήσεις δεν είναι ιδανικές για να προχωρήσεις μπροστά.

 

  1. Ξεκίνα μία ομαδική δραστηριότητα

Ακόμα, θυμήσου πως είναι ωραίο να είσαι και single. Εκμεταλλεύσου το, βρες ενδιαφέροντα, γράψου σε μία ομαδική δραστηριότητα και δώσε σου την ευκαιρία να γνωρίσεις και να έρθεις σε επαφή με καινούργιους ανθρώπους.

 

  1. Μην ακούς ελληνικά τραγούδια και μην βλέπεις ρομαντικές ταινίες

Συχνά, οι άνθρωποι που χωρίζουν νιώθουν την ανάγκη να το ζήσουν ...πιο βαριά και να ρίξουν περισσότερο την ψυχολογία τους, βλέποντας ρομαντικές ταινίες και ακούγοντας ελληνικά τραγούδια. Το μόνο που πετυχαίνει κάποιος με αυτήν την ενέργεια είναι να βυθίζεται στον πόνο και να απομακρύνεται από τον στόχο να ξεπεράσει τον χωρισμό.