Η σχέση μου με το instagram έχει εξελιχθεί σε μια σχέση μίσους και πάθους - αλλά κυρίως πάθους. Έχω πάθει μια μικρή εμμονή και όλα τα γεγονότα, τις ξεχωριστές στιγμές, τα γενέθλια της ξαδέρφης μου, την αποφοίτηση του αδερφού μου, το δώρο που μου έκανε η κολλητή μου τα βλέπω πρώτα από σκοπιά social media κι έπειτα έτσι όπως θα έπρεπε. *τι κακό μας βρήκε*
Μιας και κολλάμε με το instagram τόσο πολύ πια, καιρός να το κάνουμε όσο καλύτερο μπορούμε. Μην το γελάς, δεν πρόκειται μια απλή εφαρμογή, αυτό αγγίζει τα όρια της τέχνης. Ο στόχος αυτού εδώ του άρθρου είναι να κάνεις follower αυτόν τον επισκέπτη που θα τσεκάρει 2-3 φωτογραφίες σου και θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει να σε stalkάρει ή αν απλά θα βρει έναν πιο αρμονικό λογαριασμό να κάνει τη βόλτα του. Τι χρειάζεται το προφίλ σου για να αγγίξει την τελειότητα; Aρχικά, αρκετές καθαρές φωτογραφίες κι ευχάριστη ροή (=όχι μόνο σέλφι), αλλά και τα περισσότερα από αυτά τα παρακάτω:
1. Όρισε πως θα είναι αυτή η αίσθηση που θα βγάζει το προφίλ σου. Θέλεις παστέλ τόνους; Η' λίγο πιο σκούρες φωτογραφίες; Πιο καλλιτεχνικές ή μήπως αυθόρμητες στιγμές της καθημερινότητας με τους φίλους σου; Το θέλεις εγωκεντρικούλι με αποκλειστικά δικές σου φωτογραφίες - να γελάς, να φοράς το καινούριο σου τζιν, να επιδεικνύεις το αγόρι σου; H' μήπως δε θέλεις να φαίνεσαι καν; E αυτό είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις. Το δικό μου για παράδειγμα, έχει πολύ φαγητό, συνθήματα από τοίχους, πολλές φωτογραφίες με τις φίλες μου ή και μερικές που δείχνω μόνο τα πόδια ή μόνο τα μαλλιά ή μόνο το χέρι μου.
2. Παράμεινε συνεπής μ΄αυτή την αίσθηση που έχεις επιλέξει. Κι αν επιλέξεις να την αλλάξεις, μπορείς να το κάνεις σταδιακά κι όχι από τη μια μέρα στην άλλη. Θα ταράξεις τους followers σου.
3. Σκέψου του μια και δυο φορές πριν ποστάρεις κάτι. Ξαναδιάβασε τη λεζάντα σου (τι εννοείς δε βάζεις λεζάντα;), τσέκαρε λίγο την ανάλυση, την αντίθεση, το φωτισμό, τη λήψη και τα hashtags (τι εννοείς δε βάζεις hashtags;). Ο χρυσός κανόνας λέει "μην ποστάρεις απλά για να πεις ότι πόσταρες κάτι".
4. Δώσε βάση στο σωστό φωτισμό. Μπορεί να κάνει τη διαφορά, να ανεβάσει μια φωτογραφία που είναι μέτρια και να ρίξει στα πατώματα κάποια άλλη που από άποψη θέματος και ιδέας είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Τώρα αν θέλεις ντε και καλά να δείξεις κάτι στους followers σου, χωρίς να καταστρέψεις την εικόνα του προφίλ σου, μπορείς απλά να το βάλεις στο instastory.
5. Διαχώρισε το προσωπικό σου προφίλ από το επαγγελματικό. Δε γίνονται όλα σε ένα. Η' θα ποστάρεις το νέο εμπόρευμα που παρέλαβες στο κατάστημα σου ή τις φωτογραφίες με το αγόρι σου. Διαλέγεις και παίρνεις (εκτός κι αν είσαι blogger, οπότε αυτό είναι εντελώς μια άλλη κουβέντα).
6. Βάλε ποικιλία στις λήψεις σου. Ας μην είναι όλες μακρινές ή κοντινές, προτίμησε την εναλλαγή από το να εφαρμόσεις μια μονότονη συνταγή που τελικά θα κάνει το προφίλ σου περισσότερο βαρετό παρά ξεχωριστό.
7. Πες ναι στις αντιθέσεις, χωρίς όμως να καταστρέφεις τα χρώματα της εικόνας ή να κάνεις τη φωτογραφία σου να ουρλιάζει "βοήθεια, με έχει ταράξει στο φίλτρο και την επεξεργασία".
8. Πόσταρε σε ώρες αιχμής. Κάθε λογαριασμός έχει άλλες "ιδανικές ώρες" αλλά φήμες λένε ότι γύρω στις 5 το απόγευμα και αργά το βράδυ, το instagram και τα likes παίρνουν φωτιά.
Και με ευχαριστείς άλλη φορά, δεν τρέχει κάτι.
xx