Είσαι στο γραφείο. Η ώρα έχει πάει 7. Έχεις αργήσει. Πρέπει να φύγεις. Κλείνεις τον υπολογιστή (ε μην τον πετύχει κανείς ανοιχτό και ψαχουλέψει το ιστορικό σου, την έβαψες). Μαζεύεις τη χαρτούρα. Πετάς μερικά σκουπίδια, ένα άδειο σακουλάκι από κρουασάν, ένα τσαλακωμένο χαρτί, ένα περιτύλιγμα τσίχλας. Σπρώχνεις με τα χέρια σου όλα τα ψίχουλα που έκανες κατά το μεσημεριανό σου (εντάξει, πες ότι δε σε είδε κανείς) και φτάνεις στο πιο βαρετό σημείο της αποχώρησης σου που είναι το να πλύνεις την κούπα σου.

Αποτέλεσμα εικόνας για coffee gif

Ώπα, κάτσε. Η επιστήμη λέει ότι κάτι τέτοιο ΔΕ χρειάζεται. Ναι καλά διάβασες, ΔΕ χρειάζεται.

Αποτέλεσμα εικόνας για coffee gif

Σύμφωνα, λοιπόν, με σχετικό δημοσίευμα σε στήλη του The Wall Street Journal είναι εντελώς αποδεκτό (και κυρίως ακίνδυνο) το να μην πλύνεις την κούπα σου. Ποτέ. Ω ναι. Η μόνη περίπτωση που το πλύσιμο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο είναι αν - και μόνο αν - τη μοιράζεσαι συστηματικά ή έτυχε να τη μοιραστείς μια φορά με κάποιον άλλο. Επειδή, όμως, δε βρίσκω το λόγο να κάνεις κάτι τέτοιο και ειδικά στο γραφείο σου, καλύτερα να μην πλύνεις καν την κούπα σου μιας και το (κοινό) σφουγγάρι έχει πολλά περισσότερα μικρόβια από την κούπα - κι όμως!

Αποτέλεσμα εικόνας για coffee gif

Και πόσο μας αρέσει τέλος πάντων όταν έχουμε και την άδεια της επιστήμης για να τεμπελιάσουμε και να γλιτώσουμε μερικές δουλειές! ΠΟΣΟ!

xx