Πήρες επιτέλους την απόφαση και ξεκίνησες το γυμναστήριο/το χορό/εκείνο το άθλημα που πάντα ήθελες. Και συγχαρητήρια γι' αυτό. Πηγαίνεις κάθε φορά που έχεις προπόνηση/μάθημα/ελεύθερο χρόνο και συγχαρητήρια ΚΑΙ γι' αυτό. Εκεί που μας τα χαλάς, όμως, είναι όταν επιστρέφεις στο σπίτι και κάνεις όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις μετά από τη γυμναστική σου, όποια κι αν είναι αυτή.

Γι' αυτό θα βρεις μια λίστα με 6 πράγματα που καλύτερα θα ήταν να αποφύγεις μετά την έντονη άσκηση:

1. Μη φας ένα μεγάλο και βαρύ γεύμα. Δώρον άδωρον. Μετά από τη γυμναστική είναι πολύ σημαντικό το να δώσεις στον εαυτό σου το χρόνο που χρειάζεται για να ηρεμήσει και να συνέλθει από τους γρήγορους ρυθμούς και την ένταση ΠΡΙΝ καταναλώσεις το οτιδήποτε. Διαφορετικά, αν φας αμέσως μετά τη γυμναστική, το μυαλό σου θα έχει ακόμη πιο έντονη την αίσθηση της πείνας, με αποτέλεσμα να φας περισσότερο απ' αυτό που χρειάζεσαι.

Αποτέλεσμα εικόνας για gym gif

2. Απόφυγε τα αναψυκτικά που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Πολλοί αναζητούν κάτι που να περιέχει άφθονη ζάχαρη για να ανακτήσουν τη χαμένη ενέργεια - κάτσε, είσαι σίγουρη ότι αυτός είναι ο σκοπός της γυμναστικής; Μπορεί να πάρεις τα πάνω σου για λίγο, αλλά να ξέρεις πως αυτή η τακτική εμποδίζει το μεταβολισμό σου να λειτουργήσει σωστά. Τα αναψυκτικά δεν ενυδατώνουν το σώμα σου, ίσα ίσα που το επιβαρύνουν. Γι' αυτό προτείνω να πιεις νερό αντί για παγωμένο τσάι.

3. Να αντισταθείς και να μην πέσεις για ύπνο. Όσο κουρασμένη και να είσαι και όσο κι αν ποθείς το κρεβάτι σου, προσπάθησε να αντισταθείς, γιατί το σώμα σου θέλει το χρόνο του πριν χαλαρώσει και επανέλθει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς. Πόση ώρα χρειάζεται να περιμένεις μέχρι να πέσεις για ύπνο; Το λιγότερο 1,5 ώρα!

4. Μη βιαστείς να τελειώσεις το στρέτσινγκ. Αυτό το ΤΟΣΟ σημαντικό κομμάτι της γυμναστικής είναι ταυτόχρονα κι αυτό που παραμελούμε πιο συχνά, με το να βιαζόμαστε ή ακόμη και να το παραλείπουμε. Προτείνω να αφιερώνεις σ' αυτό το τμήμα της προπόνησης σου τον απαιτούμενο χρόνο για να μην τραυματιστείς αλλά και να ενισχύσεις την ευελιξία σου.

Αποτέλεσμα εικόνας για gym gif

5. Μη σκουπίσεις το πρόσωπο σου με την ιδρωμένη πετσέτα σου. Καλά, σου πάει η καρδιά να κάνεις κάτι τέτοιο; Σκουπίζεις χέρια, λαιμό, πλάτη και μετά το πρόσωπο; Αλήθεια τώρα; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πλύνεις τα χέρια σου κι έπειτα να ρίξεις νερό στο πρόσωπο σου.

6. Βγάλε τα ιδρωμένα ρούχα. Πάρε όσο χρόνο θέλεις για να συνέλθεις από τη γυμναστική σου, αλλά μην παραμένεις με τα ιδρωμένα ρούχα του γυμναστηρίου. Καλύτερα να φορέσεις κάτι καθαρό που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και θα σε γλιτώσει ΚΑΙ από το κρύωμα..

xx